2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Για πόσο ακόμα;

Δημοσίευση: 18-12-2009 - Στήλη: Τα Δημοτικά - Τεύχος: Τεύχος 47 (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010)



Τον Οκτώβριο του 2007 ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Χρηστούλης, μεταφέροντας την εντολή του δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, δεσμεύτηκε δημοσίως ότι το θέμα της πολεοδόμησης της περιοχής "Πέραν του Τριγώνου" θα έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων. Έχουν περάσει δύο χρόνια και φυσικά κανένα θέμα δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε βεβαίως οι κάτοικοι έλαβαν καμία επίσημη απάντηση.

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 24 Ιουλίου 2006 εισάγεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων το εξ αναβολής (από 21-6 - 05) θέμα της μερικής πολεοδόμησης του υπόλοιπου της περιοχής Τριγώνου. Ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Κατέρος Απόστολος προτείνει την εκ νέου αναβολή του θέματος για έναν χρόνο μέχρι να γίνει η οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου (!!!). Φυσικά στα τριάμιση χρόνια που πέρασαν καμία οριοθέτηση δεν έγινε.

Με ψήφους 8 έναντι 7 (έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο αυτής της ψηφοφορίας, με το οποίο θα ασχοληθούμε προσεχώς), ψηφίζεται η συγκεκριμένη πρόταση αναβολής της συζήτησης επί του θέματος. Επτά ημέρες αργότερα, στις 31/7/2006, εμφανίζεται στα πρακτικά ως απόφαση (αρ. 260/2006) του Δημοτικού Συμβουλίου η "αναβολή του θέματος έως ότου ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου, οπότε θα γίνει πλέον οριστική πολεοδόμηση της περιοχής και όχι μερική".

Το Δημοτικό Συμβούλιο άλλο ψήφισε και άλλο εμφανίζεται ως απόφαση στα επίσημα πρακτικά. Το θέμα επαναφέρουν οι κάτοικοι με νέα αίτηση (4-2-2008) για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρότι ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υποχρεωμένος από τα άρθρα 214 και 215 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να εισάγει το θέμα, εντός 30 ημερών, έχουν περάσει πάνω από 22 μήνες και πάλι δεν υπήρξε απάντηση.

Η επίλυση ενός δυσβάστακτου κοινωνικού προβλήματος έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας. Μια ολόκληρη γενιά έχει φύγει και φεύγει συνεχώς, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του δημάρχου. Έχουν περάσει περισσότερα από 16 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας πολεοδόμησης της περιοχής (: από το 1993 με την απόφαση 274/93 του τότε Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία παρελήφθη η πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής) χωρίς να γίνεται τίποτα. Ή είναι πολύ κουρασμένοι εκεί στο Δημαρχείο ή νιώθουν πολύ σίγουροι για τους εαυτούς τους.

Αλλά για πόσο ακόμα;