2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Δεκέμβριος με πολύ μουσική και θέατρο

Δημοσίευση: 18-12-2009 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 47 (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010)



Της Δάφνης Τσιόλη

 

Με πολλή μουσική και θέατρο κυλάει ο Δεκέμβριος στα Γιάννενα. Τραγούδια σε είκοσι γλώσσες από κάθε γωνιά του πλανήτη θα ερμηνεύσουν στις 17 Δεκεμβρίου οι αδελφές Βουγιουκλή. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή έρχονται στα Γιάννενα σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Κατσάρη που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στην Ακαδημία. Για μιάμιση περίπου ώρα θα παρουσιάσουν προσωπικές τους δουλειές, αλλά και συνεργασίες σε δίσκους καλλιτεχνών, όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Ψαραντώνης κ.α. Οι δύο καλλιτέχνιδες θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε όλες τις διαλέκτους, μεταξύ των οποίων ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλέζικα φάντο ,αρμένικα, μπλούζ, τζαζ, σεφαραδείτικα, πομάκικα, βουλγάρικα. Εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο Rock Shop.

Στο μεταξύ στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος θα φιλοξενηθεί από τις 16 Δεκεμβρίου έκθεση αγιογραφίας με τίτλο «Βυζαντινή Τέχνη και ορθόδοξη παράδοση». Η έκθεση η οποία στέκεται αρωγός στους μαθητές της πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, θα διαρκέσει ως τις 8 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας «Τα τελευταία φεγγάρια» του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Φούριο Μπορντόν παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολυθεάματος, το οποίο κλείνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Θωμάς, Στέλλα Κατσαρού και Θοδωρής Γκόγκος, ο οποίος σκηνοθετεί κιόλας και θέμα του είναι η τρίτη ηλικία και τα προβλήματά της. Οι παραστάσεις δίνονται από Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 και τις Κυριακές στις 7.

Με τέσσερις ηθοποιούς γνωστές στο ευρύ κοινό, από τηλεοπτικούς τους ρόλους, επιχειρεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων να δελεάσει το κοινό της πόλης. Οι Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Τζένη Σκαρλάτου, Λίνα Μαρκάκη και Αιλήν Καϊμακίδη βρίσκονται αυτή την περίοδο σε πρόβες για το ανέβασμα του έργου «Με δύναμη απο την Κηφισιά» των Κεχαίδη – Χαβιαρά.Οι παραστάσεις αναμένονται σύντομα και θα φιλοξενηθούν στο νέο θέατρο στα παλιά σφαγεία.

Στο μεταξύ και το θεατρικό σωματείο των Αθεράπευτων ανεβάζει για δεύτερη χρονιά «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Οι παραστάσεις θα δίνονται από τις 11 Δεκεμβρίου στις 21:15 στο υπόγειο της στοάς Ορφέα και θα ολοκληρωθούν στις 20, ενώ θα δοθούν και απογευματινές.

Τέλος στις 18 Δεκεμβρίου στις 20:30 η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου διοργανώνει το 6ο Συμπόσιο της στο ξενοδοχείο Μπουραζάνι στο Μπουραζάνι Κόνιτσας με θέμα «Δημιουργική Μαγειρική με Κυνήγι» .