2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 47

Δημοσίευση: 17-12-2009 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 47 (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010)



GADGETS
Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ

Nokia N900: Symbian bye bye!
Το νέο tablet mobile κινητό της Nokia ακούει στο όνομα N900 και αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα Symbian OS. To Nokia N900 σηματοδοτεί την απαρχή του Maemo, του Linux flavored λειτουργικού της Nokia στην έκδοση 5, που θα αποτελεί πλέον σύμφωνα με την στρατηγική της μαμά Nokia την κορυφαία έκφραση στα high-end mobiles της εταιρίας. Με διαστάσεις 110.9 - 59.8 -18 mm και 181g βάρος, το N900 σίγουρα δεν είναι ένα μικρό κινητό – tablet. Όμως τα ηλεκτρονικά του που αποτελούνται από τον ARM Cortex-A8 CPU (ίδιο CPU με το iPhone 3GS & Palm Pre) που διαχειρίζεται 32GB ενσωματωμένης μνήμης και έως 32GB σε MicroSD, φωτογραφική 5 megapixel με  οπτικά μέρη Carl Zeiss με διπλό φλας LED , οθόνη resistive touch (θα θέλαμε capacitive με multitouch βέβαια!) με ανάλυση 800 x 480, A - GPS , υποστήριξη HSCSD για γρήγορα downloads και Full QWERTY ανοιγόμενο πληκτρολόγιο, σίγουρα θα σας αποζημιώσουν. Από το πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει το kick stand που επιτρέπει την τοποθέτηση του κινητού υπό γωνία (βλέπε photo). Το βασικό αποτελεί βέβαια η πλήρης  υποστήριξη του Ovi Store της Nokia (αντίστοιχου του Apple Store) καθώς και η στρατηγική της Nokia, που επιτρέπει σε ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα (skype, Mozilla, κτλ.) να κάνουν port τις πλατφόρμες τους στο Maemo καθώς και ανοίγει την πλατφόρμα σε επίδοξους coders προκειμένου να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις.
Πηγή: expansys- Τιμή: 560


Sony Aino: Another Communications Entertainment!
Πρόκειται για την πρόταση επικοινωνιακής ψυχαγωγίας της Sony Ericsson με χαρακτηριστικά Remote Play, που πρακτικά επιτρέπουν τη σύνδεση με το PlayStation 3 και έλεγχο του Interface του από οπουδήποτε στον κόσμο (γιατί άνοιξε το PS3 μόνο του άραγε;). Στα επιπλέον multimedia services το κινητό έρχεται με εγκατεστημένα τα Google Maps και YouTube. Στα ηλεκτρονικά, η κάμερα υψηλής ανάλυσης 8.1 megapixel με φακό Carl Zeiss και η resistive οθόνη αφής 3? συνδυάζονται αρμονικά με τον slider χαρακτήρα του κινητού και την ενσωμάτωση GSM/UMTS/HSPA μαζί με A-GPS, Bluetooth με A2DP, WiFi και DLNA certification αν θέλετε να συνδέσετε εύκολα και γρήγορα το Aino με οποιαδήποτε άλλη DLNA συσκευή μέσω WiFi. Εκτός από τα (λίγα) 55MB εσωτερικής μνήμης η συσκευασία προσφέρει μια κάρτα microSD των 8GB για μουσική και βίντεο. Open up this PS3!
Πηγή: play247 - Τιμή: 455,77 €


Xtreamer: extreme serving!
Με Chipset τον ισχυρό Ralink RT 3070, συνοδευόμενο από 128 MB DDR SDRAM , 32 MB Flash και πλούσια προίκα που δίνουν πολλές δυνατότητες στον συγκεκριμένο media player. Με πολύ πλούσιο connectivity (μέσω Wifi 802.11 n - optional -, Ethernet , HDMI 1.3, Composite Video , Stereo Analog Audio , S / PDIF Optical Digital Audio , Internal SATA Interface ) καθώς και ποικίλα web services YouTube , Picasa , Live 365, κτλ. αποτελεί αξιόλογη πρόταση προκειμένου να βλέπετε και τα media files σας (κυρίως τις matroskes για τους HD Maniacs ) σε πολύ λογική τιμή. Ακόμη μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε NAS server , FTP server , BT Client κ.ά. services που ενδιαφέρουν πολλούς από εμάς, προκειμένου το PC να είναι κλειστό. Άξια αναφοράς είναι η επι- λογή να μεγαλώνεις On-the-fly όσο θες τους υπότιτλους, να τους μετακινείς όπου θες στην οθόνη, να τους αλλάζεις χρώμα κτλ.
Πηγή: Multirama - Τιμή: 139 €


MLS
Destinator Talk & Drive 50A SL:
Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς
Η απάντηση της MLS στην TomTom ήταν αναμενόμενη. Παρουσίασε λίγες μέρες πριν τη νέα σειρά των navigation systems που συνοδεύονται (δικαίως) από το χαρακτηριστικό SL λέγε με Slim Line. Αποτελούν την πιο κομψή και ποιοτική σειρά που έχει βγάλει η MLS μέχρι σήμερα με τρία μοντέλα, τα TD50SL, TD43SL και TD35SL. Το κορυφαίο TD50SL που παρουσιάζουμε διαθέτει οθόνη αφής 5 ιντσών, Talk &

Drive (δουλεύει!), αυτόματη προσαρμογή backlight ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό, Microsoft Windows CE. Net 6.0 (νέο OS), ισχυρό επεξεργαστή 500 MHZ dual core , το νέο GPS Chipset SiRF Atlas IV , μνήμη 128 MB RAM / 512 MB Flash και μπαταρία ιόντων λιθίου 1800 mAh (τα αδερφάκια έχουν αποσπώμενες μπαταρίες). Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς το πολύ γνωστό μας Destinator με τους Ελληνικούς χάρτες καθώς και 42 ακόμα Ευρωπαϊκών χωρών (διατίθεται και πιο φτηνή έκδοση για τους εντός συνόρων). Τι περιμένετε.. μιλήστε του!
Πηγή: plaisio - Τιμή: 379 €


Tomtom XL: Τώρα και Ελληνικό!
Στην Ελλάδα η Tomtom “ρίχνει” στην αγορά τις πιο low end συσκευές της, τις One και XL, με τη συγκριτική τους διαφορά να έγγυται στις διαστάσεις των οθονών. Tomtom XL λοιπόν με Linux λειτουργικό όπως συνηθίζει η Tomtom, 266Mhz CPU, οθόνη 4,3’’ πολύ φωτεινή ειδικά για τον Ελληνικό ήλιο, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (αν και υπολείπονται των κορυφαίων μοντέλων), και επιτέλους ΕΛΛΗΝΙΚΟ μενού και φυσικά αντίστοιχους χάρτες της TeleAtlas (με υποστήριξη Gi). Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι διατίθεται η συσκευή είτε μόνο με Ελληνικούς χάρτες είτε με Ευρωπαϊκούς χάρτες. Αναβαθμίσεις προσφέρονται επί πληρωμή σε μορφή πακέτων. Πολύ καλό είναι φυσικά το Home περιβάλλον της TomTom, όταν συνδέετε τη συσκευή σας με υπολογιστή. Το Home σας προ- σφέρει αυτόματα οποιεσδήποτε διαθέσιμες αναπροσαρμογές και updates για τη συσκευή και τους χάρτες σας, καθώς και πολλές άλλες λειτουργίες (κάμερες, POI, κτλ.) Κάτι που είναι άξιο αναφοράς είναι το MapShare, η δυνατότητα να λαμβάνουμε αυτόματα τις διορθώσεις που άλλοι χρήστες έχουν δώσει για τους χάρτες μας, καθώς και να μοιράσουμε τις διορθώσεις που εμείς έχουμε κάνει.
Welcome to Greece!
Πηγή: tomtom.com
Τιμή: 199 €