2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Χιονοδρομικό Πάρκο Τζουμέρκων

Δημοσίευση: 17-12-2009 - Τεύχος: Τεύχος 47 (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010)



Ο νομός Άρτας δεν έχει την τύχη να έχει ένα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, σαν και αυτά που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, που θα έδινε ικανοποίηση στους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ. Η κατασκευή ενός τέτοιου χιονοδρομικού κέντρου στην Κωστηλάτα των Θεοδωριάνων είναι ένα σχέδιο που συζητείται εδώ και δεκαετίες, ωστόσο παραμένει σχέδιο.

Η εναλλακτική λύση όμως ακούει στο όνομα Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων. Πρόκειται για το μικρό χιονοδρομικό κέντρο που έστησε ο Δημήτρης (Τζίμης) Κασελούρης - ο οποίος από το 2003 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, στον αυχένα του Σταυρού Τζουμέρκων..

Εκεί, στη θέση "Λιβάδι" και στην πλαγιά που κατεβαίνει από το βουνό , στη διάρκεια του χειμώνα δημιουργείται μια μικρή φυσική πίστα που προσφέρεται για παιγνίδια στο χιόνι με snowboard (σανίδες), snow mobile και έλκηθρο, που διαθέτει το πάρκο.

Το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 και απέχει 75 χλμ από την Άρτα. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πάει εκεί, να αναπνεύσει καθαρό αέρα, να φάει ή να πιεί το καφέ του, να χαρεί παιγνίδια στο χιόνι και τέλος για να απολαύσει τη μαγευτική θέα. Σε πρώτο πλάνο, σχεδόν σαν να τα αγγίζεις, τα Τζουμέρκα με τις οξύληκτες χιονισμένες κορυφές τους. Χαμηλά, ανάμεσα στα δυό ποτάμια, πάνω στα ηπειροθεσσαλικά σύνορα, τα Θεοδώριανα. Ανατολικότερα το μάτι σου φτάνει μέχρι τα Άγραφα, ενώ δυτικά διασχίζει όλο το νομό Άρτας, για να καταλήξει στον Αμβρακικό και τη Λευκάδα.

Η πρόσβαση στη πίστα γίνεται εύκολα, αφού βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δρόμο και στη μέση της απόστασης του δρόμου που συνδέει το Αθαμάνιο με τα Θεοδώριανα. Έτσι για τους επισκέπτες των Θεοδωριάνων αλλά και των διπλανών χωριών (Βουλγαρέλι, Αθαμάνιο, κ.ά) μια βόλτα στα χιόνια είναι εφικτή. Ωστόσο πριν ξεκινήσετε καλό είναι να επικοινωνείτε με το τηλ. 697 2287943 για να μάθετε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.