2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 46

Δημοσίευση: 13-11-2009 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 46 (Νοέμβριος 2009)



  • Πληροφορούμαι, αγαπητό μου πνεύμα, ότι στην εμποροπανήγυρη του Δήμου Φιλιππιάδας που έγινε στη γέφυρα Καλογήρου , πέραν των 336 νομίμων περιπτέρων στήθηκαν επιπλέον 100 χωρίς άδεια λειτουργίας και αναρωτιέμαι γιατί εξανίστανται μερικοί; Δεν γνωρίζουν ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί το ελληνικό κράτος από γενέσεως του; Από εδώ η εθνική οικονομία και παραδίπλα η εθνική παραοικονομία.
  • Προσερχόμενοι στην Άρτα από όλα τα σημεία της Ελλάδας, Πόντιοι 250 ποντιακών σωματείων πραγματοποίησαν Συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας. Εν τω μεταξύ άγνωστοι έσπασαν το σπαθί από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο. Αυτοί προφανώς με έλλειμμα εθνικής αυτογνωσίας.
  • Την ίδια ώρα, κάποιοι αυτόκλητοι «επαναστάτες» πυροβολούσαν στην Αθήνα εν ψυχρώ νεαρούς δόκιμους αστυνομικούς, μεταξύ αυτών και την Αθαμανιώτισσα Σοφία Ψυχογιού και σκέφτομαι αγαπητό μου πνεύμα, ένας «Καραϊσκάκης» που τους χρειάζεται.
  • Όπως και στους άλλους «επαναστάτες», που πέταξαν αυγά στη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου της, απαγορεύοντας κάθε διαφορετική άποψη πλην της (πρωτόγονης) δικής τους να κυκλοφορεί στο αυτόνομο κράτος των Εξαρχείων.
  • Στην Άρτα, ευτυχώς, αγαπητό μου πνεύμα, τσακωνόμαστε ακόμα για τα αυθαίρετα στέγαστρα στην πλατεία και για τις μπάρες στους πεζόδρομους.
  • Ωστόσο, με το άνοιγμα της Πινακοθήκης, ευελπιστώ και σε καλλιτεχνικούς καυγάδες μεταξύ ιμπρεσιονιστών και εξπρεσιονιστών Αρτινών, κάτι που πιθανόν να αναστήσει και την τοπική κοινωνία από τον πνευματικό της λήθαργο.
  • Διαβάζω ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος, μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και φοβάμαι, αγαπητό μου πνεύμα, ότι μετά τον διάλογο θα αρχίσουν οι… ψαλμωδίες σε πλάγιο ήχο.
  • Διαβάζω σε δελτίο τύπου του Α.Ο. ΔΟΞΑ ΑΡΤΑ ότι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο τα παιδιά προπονούνται με κρύο νερό και αναρωτιέμαι, αγαπητό μου πνεύμα, τι εννοεί άραγε ο σύλλογος όταν σημειώνει ότι οι ‘’βλάβες’’, παρουσιάζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή την εποχή, με τον ίδιο μεθοδευμένο τρόπο;
  • Εν τω μεταξύ, αγαπητό μου πνεύμα, πληροφορούμαι ότι ο δήμαρχος Αρταίων κ. Πάνος Οικονομίδης, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιθυμεί και τρίτη τετραετία, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του...
Αντίλογος