2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Verbatim 45

Δημοσίευση: 22-10-2009 - Στήλη: Verbatim - Τεύχος: Τεύχος 45 (Οκτώβριος 2009)



"Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε τώρα ευθύνες σε αυτούς που μας πλήγωσαν, σε αυτούς που έβαζαν το προσωπικό τους συμφέρον και το συμφέρον της "αυλής" τους πάνω από το συμφέρον της παράταξης και των οπαδών της" Ο βουλευτής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ, υπό την επήρρεια της μεγάλης εκλογικής ήττας της ΝΔ

"Με τον άλλο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είμαστε φίλοι, είμαστε σύντροφοι και θα δώσουμε μαζί τις μάχες για να ανεβάσουμε μαζί το νομό ψηλά" Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, υπό την επήρεια της μεγάλης νίκης του ΠΑΣΟΚ, σε μετεκλογικές αβρότητες για τον συνάδελφό του.

"Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό και θα συνεργαστούμε και με τον Δημήτρη (Τσιρώνη) για το καλό του τόπου..." Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ανταποδίδει, ομοίως, τις φιλοφρονήσεις στο συνάδελφο βουλευτή.

"Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν: κατάργηση του ΕΤΑΚ, που επιβαρύνει εκατομμύρια Έλληνες, και αντικατάστασή του με προοδευτικό φόρο επί της περιουσίας, από τον οποίο κανείς δεν θα εξαιρείται, ούτε η Εκκλησία" Ο υπουργός Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δεν εξαιρεί κανένα από τη φορολογία.

"Η εκκλησιαστική περιουσία πάντοτε και παλαιότερα και σήμερα έχει καταντήσει ένα προσφιλές θέμα για λαϊκισμό, προπαγάνδα και σκοπιμότητες..." Ο αρχιεπίσκοπος ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ανταπαντά, αντιστεκόμενος στο "λαϊκισμό" της φορολόγησης.

"Ούτε αυτή έχει βγάλει φωτογραφία μαζί μου. Ίσως δεν βρεθήκαμε μαζί, γιατί όταν εγώ ήμουν διπλωμάτης, εκείνη ήταν γραμματέας του μπαμπά της..." Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ σφάζει με το βαμβάκι την συνυποψήφια Ντόρα για την αρχηγία της ΝΔ, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έχει κάποια φωτογραφία μαζί της.

"Μπαίνω μπροστά, δηλώνω παρών για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη" Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, θυσιάζεται για το καλό της ΝΔ.

"Σ' ευχαριστούμε Ιρλανδία" Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΖΟΖΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ, ανακουφισμένος που οι Ιρλανδοί ψήφισαν "ναί" στη Συνθήκη της Λισαβώνας.

"Το σινεμά έχει χαραμιστεί από το ίδιο το σινεμά. Ως μέσον αισθητικής καταρρέει από μόνο του και δεν ικανοποιεί πλέον τη γενιά του lap top, η οποία πιστεύει ότι δεν υπήρχε σινεμά πριν τον Ταραντίνο και ζωγραφική πριν τον Πόλοκ" Ο σκηνοθέτης ΠΙΤΕΡ ΓΚΡΙΝΑΓΟΥΕΪ (δεν) βλέπει το μέλλον για το σινεμά, όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.