2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 45

Δημοσίευση: 22-10-2009 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 45 (Οκτώβριος 2009)



Η γυναίκα του ταξιδευτή
Ταινία που βασίζεται στους υπέροχους πρωταγωνιστές, τον Eric Bana και τη ταλαντούχα Rachel McAdams. Παρά το στοιχείο του φανταστικού η ταινία παραμένει ένα κλασσικό μελόδραμα από αυτά που λατρεύει το γυναικείο κοινό και μέρος του ανδρικού. Το τελευταίο ημίωρο η φόρτιση γίνεται τόσο έντονη που δύσκολα θ’ αποφύγετε ένα δάκρυ. Ο σκηνοθέτης, Robert Schwentke κινείται απλά χωρίς υπερβολές, σκηνοθετώντας επιτυχώς αυτό το ιδιάζον ρομάντσο που θα ευχαριστήσει σίγουρα όσους πιστεύουν στον έρωτα και όσους είναι ερωτευμένοι.


O Bιρτουόζος
Η πραγματική ιστορία του σχιζοφρενή αμερικανού μουσικού Nathaniel Ayers σκηνοθετημένη από τον βρετανό Joe Wright παρουσιάζει μικρό ενδιαφέρον αν και η σχέση του δημοσιογράφου - συγγραφέα που τον ανακάλυψε και η προσπάθειά του να τον θεραπεύσει δεν είναι άμοιρη ενδιαφέροντος. Πρόκειται όμως για μια ταινία καταθλιπτική που δεν προσφέρεται για θέαση στο βίντεο παρά μόνον εάν και εφ’ όσον σας αρέσουν τα ανθρώπινα δράματα και η κλασσική μουσική.


Επίθεση στο συρμό
Κατώτερο της πρώτης ταινίας του 1974 διασώζεται χάρις στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών Ντένζελ Γουάσινγκτον και Τζον Τραβόλτα και τη σκηνοθεσία του Τόνι Σκοτ. Αν είχε μαζευτεί κι άλλο στο μοντάζ ίσως να παρουσίαζε μεγαλύτ ρο ενδιαφέρον. Πάντως καίτοι περιορισμένης δράσης δεν αποτελεί ατυχή επιλογή για να περάσετε δυό ώρες στο DVD σας.


Zift
 Ο Moth καταδικάζεται για φόνο που δεν διέπραξε και φυλακίζεται κατά την περίοδο του κομμουνιστικού πραξικοπήματος στη Βουλγαρία. Όταν μετά από χρόνια θα αποφυλακιστεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρει ποιοι τον ενέπλεξαν και να πάρει εκδίκηση. Ένα υπέροχο, σχεδόν αριστοτεχνικό ασπρόμαυρο νουάρ, που βρίθει πολιτικών αναφορών χωρίς τούτο να αποβαίνει εις βάρος της δράσης. Η νου- βέλα του Vladislav Todorov μεταφέρεται με επιτυχία στην οθόνη από τον χαρισματικό σκηνοθέτη Javor Gardev. Από τις κάλλιστες στιγμές της βουλγαρικής κινηματογραφίας. Μια ταινία που σε κρατάει καθηλωμένο καθ` όλη τη διάρκειά της παρά το ασπρόμαυρο στοιχείο. Ένα φιλμ νουαρ, στα χνάρια του καλύτερου Αμερικανικού σινεμά που αποδεικνύει πως η Ευρώπη δεν στερείται ταλέντου. Κοινού νού και έμπνευσης στερούνται πολλοί από εκεί- νους που ατυχώς για τον ευρωπαικό κινηματογράφο βρίσκονται επικεφαλής των κρατικών χρηματοδοτικών φορέων.


Oι άρχοντες του σκότους
Η ιστορία είναι απλοική. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης ο μηχανισμός ασφαλείας που σφράγιζε τη μηχανή μετατροπής των ανθρώπων σε μεταλλαγμένους σπάει και οι μεταλλαγμένοι επιστρέφουν. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν οι άνθρωποι είναι να ανατινάξουν τη μηχανή. Έτσι συγκεντρώνονται 7 μαχητές σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Το Mutant Chronicles είναι αγγλική παραγωγή της τάξης των 8 εκ. δολλαρίων, γυρισμένη σε greenbox, εξου και τα πτωχά σκηνικά και τα ήκιστα πειστικά εφφέ. Τη μεταφορά ανέλαβε ο Άγγλος Simon Hunter, και το – αφελές - σενάριο έγραψε ο Philip Eisner που είχε διασκευάσει και το Event Horizon. Τουλάχιστον η ταινία διαθέτει εξαιρετικό cast . Μόνον για τους φανατικούς του είδους και οπωσδήποτε με παρέα ώστε να μετριαστεί η ανία του πρώτου μέρους.