2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 44

Δημοσίευση: 22-09-2009 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 44 (Σεπτέμβριος 2009)



 

Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ

OCZ Vertex: SSD Degradation no more
Καθώς η τεχνολογία SSD γίνεται ολοένα και καλύτερη, η OCZ μας παρουσιάζει την Vertex Series με chip της Indilinx. Τα νέα chip της Indilinx αναλαμβάνουν να σβήσουν τα σημεία του δίσκου που έχουν διαγραμμένα δεδομένα από τον χρήστη αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν εκεί. Μέχρι τώρα, το SSD έπρεπε να σβήσει τα δεδομένα ώστε να γράψει πάνω από αυτά όταν χρειαζόταν. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται στο λεγόμενο degradation, δηλαδή σε μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση όσο το SSD γέμιζε. Πλέον το φαινόμενο αυτό έχει εξαλειφθεί χάριν στο TRIM που ενσωματώνει η Indilinx. Στα specs τώρα, με Read Speed έως 200 MB / s και Write Speed έως 160 MB/s, 0,1ms seek time και MTBF 1.500.000 ώρες, το Vortex δείχνει καλύτερο από ποτέ, κάνοντας την ανάγκη για μαγνητικά μέσα μια ανάμνηση.
Πηγή : e-shop, Τιμή : 219 €




Flip Mino HD: YouTube Friendly
Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος να τραβήξετε 60 λεπτά βίντεο με ανάλυση 1280 x 720 pixels και να το κάνετε εύκολα upload στο youtube ή σε κάποιο άλλο online social networking website ; Μα η μικρούλα MinoHD! Πέρα από τις HD δυνατότητες, συνδυάζει TV Out για την αγαπημένη σας τηλεόραση, 2x ψηφιακό zoom, οθόνη 1.5’’ καθώς και skinnable εξωτερικό περίβλημα, στα δικά σας μέτρα! Στο theflip.com θα βρείτε τις πραγματικά αμέτρητες επιλογές. Το FlipShare που συνοδεύει όλες τις MinoHD κάνει την εμπειρία μεταφοράς των video παιχνίδι μέσω της USB του υπολογιστή σας.
Πηγή : pixmania, Τιμή : 199 €




Sony PS3 Slim: On a diet
Η συνταγή είναι λίγο πολύ γνωστή με τον Cell Processor να αποτελεί την καρδιά του PS3. Το καινούριο PS3 έχει ανασχεδιασμένα ηλεκτρονικά τα οποία του δίνουν μικρότερο όγκο κατά 32% και 34% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, προβάλλοντας έτσι και το eco-friendly προφίλ που θέλει να δημιουργήσει η εταιρία. Και αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, ενσωματώνει πλέον και 120GB σκληρό δίσκο στην δελεαστική πλέον τιμή των 300 προ- κειμένου να χτυπήσει στα ίσια τον ανταγωνισμό. Το μοναδικό νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η συνεργασία με τις τηλεοράσεις Bravia της ίδιας, που πλέον από το χειριστήριο ελέγχονται όλες οι λειτουργίες και της κονσόλας. Στα μείον για τους geek users συγκαταλέγεται το γεγονός ότι πλέον δεν μπορεί να τρέξει linux με τον νέο σχεδιασμό.. ίσως στο μέλλον;
Πηγή : plaisio, Τιμή : 300 €




HTC Hero: AnDROID
Τα κινητά που υιοθετούν το νέο mobile OS της Google πληθαίνουν. Η HTC μας έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής και σε προηγούμενα κινητά της, όμως αυτό ενσωματώνει τη νέα version του Android καθώς και το Sense UI. Στα ηλεκτρονικά το Hero διαθέτει οθόνη 3.2” με ανάλυση 320 x 480 pixels, επεξεργαστής Qualcomm MSM7200A στα 528MHz, 512MB ROM με 288 MB RAM , Quad - band GSM , 900/2100 MHz HSPA , GPS , 802.11 b / g WiFi , accelerometer , πυξίδα (ζήλειες), κάμερα 5 megapixels , και (επιτέλους) βύσμα 3.5 mm για ακουστικά. Το μεγάλο breakthrough γίνεται με το Sense UI το οποίο μετατρέπει την κινητή εμπειρία σε πραγματικό social networking. Ποτέ πριν ο τηλεφωνικός σας κατάλογος δεν ήταν τόσο εμπλουτισμένος. Επιπρόσθετα το Android market δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εμπλουτίζει το κινητό του με επιπλέον applications, στα πρότυπα που χάραξε η Apple με App Store .
Πηγή : play247 Τιμή : 579 €




National Geographic 265NE: Πετρούλα OUT!
Αν οι μετεωρολογικές προβλέψεις της Πετρούλας δεν σας καλύπτουν και ο μετεωρολόγος μέσα σας δεν μένει σε ησυχία, το National Geographic 265 NE είναι για εσάς. Μέσω της touch screen οθόνης του βλέπετε την μετεωρολογική πρόβλεψη με χρήση εικονιδίων (ηλιοφάνειας, συννεφιάς, βροχή, χιονιού) ενώ διαθέτει ασύρματο θερμόμετρο & υγρόμετρο εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, βαρομετρικό, υγρασιόμετρο καθώς και μετρητή κατεύθυνσης ανέμου και βροχής. Υποστηρίζει ασύρματη μετάδοση πομπού- δέκτη 135μ. και το πιο greeky feature του είναι ότι μπορεί να κάνει publish τα δεδομένα του online και ανα πάσα στιγμή να βλέπετε τον καιρό από το συγκεκριμένο σταθμό! Το meteoclub.gr έχει ήδη κάνει κάτι αντίστοιχο και ερασιτέχνες δείχνουν τα δεδομένα των σταθμών τους online (p.s. δεν υπάρχει η Άρτα σε αυτούς τους σταθμούς).
Πηγή: multirama, Τιμή: 195 €