2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - Περιφέρεια Άρτας

Δημοσίευση: 22-09-2009 - Τεύχος: Τεύχος 44 (Σεπτέμβριος 2009)



ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - Περιφέρεια Άρτας
 
46 υποψήφιοι από 17 κόμματα ζητούν την ψήφο των 84732 Αρτινών εκλογέων που θα προσέλθουν στα 191 εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Στις εκλογές του 2007 πρώτο κόμμα στο νομό Άρτας ήρθε η Νέα Δημοκρατία που έλαβε 30.434 ψήφους (47, 34% - πανελλαδικό ποσοστό ΝΔ 41,84%) και εξέλεξε δύο βουλευτές (Kώστας Παπασιώζος - ψήφοι 8.665 και Γεώργιος Παπαγεωργίου - ψήφοι 5.833). Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έλαβε 24888 ψήφους (38,71% - πανελλαδικό ποσοστό 38,10% ) και εξέλεξε βουλευτή το Δημήτρη Τσιρώνη- ψήφοι 5844. Ακολούθησαν το Κ.Κ.Ε. 4298 ψήφους ( 6,69%), ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με 2532 ψήφους (3,94%), o ΛΑ.Ο.Σ με 1.031 ψήφους (1,60%), οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 261 (0,41%), το KKE (μ-λ) με 222 (0,35%) κ.λπ.
 
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 από τη ΝΔ κατέρχονται ως υποψήφιοι οι Κώστας Καραμπίνας, Λουκία Μάνου, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Κώστας Παπασιώζος και Γιώργος Στύλιος. Από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Γκόγκας, Αναστασία Κατσαντούλα, Γιάννης Παπαλέξης, Παύλος Στασινός και Δημήτρης Τσιρώνης. Από το ΚΚΕ οι Γιώργος Βαίτσης, Μενέλαος Γείτονας, Δημήτριος Γιαννούλης, Λαμπρινή Πανοδήμου, Κώστας Παπαϊωάννου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Λίτσα Κιτσαντά, Αγλαία Νάτσικα, Γιώργος Παππάς, Μπάμπης Πεσλής, Βασίλης Τσίρκας. Από το ΛΑΟΣ οι Γεωργία Γέραγα, Αθανάσιος Κοντοδήμας, Αγγελική Μανιάτη, Βασίλειος Νάσης, Μαριάννα Παπαχρήστου. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατέρχονται με τους Ευτυχία Βαϊμάκη και Κωνσταντίνο Βέτση, ενώ με το KKE (μ-λ) οι Γρηγόριος Ματσούκας και Βασιλική Ζανίκα.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ  
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Η Ελλάδα αλλάζει
 
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου πρέπει να δούμε ξεκάθαρα τις επιλογές μας και να πάρουμε αποφάσεις. Να ανακόψουμε την πορεία που καταρράκωσε την οικονομία και το μέλλον των παιδιών μας, και να χτίσουμε μια δίκαιη κοινωνία σε μια δυνατή Ελλάδα και να στηρίξουμε την Ελληνική οικογένεια σε ένα κράτος που λειτουργεί. Δεν έχουμε ως κοινωνία την πολυτέλεια της αναβολής. Η επιλογή μας είναι επιλογή ευθύνης. Καλώ όλες και όλους να συστρατευτούν στον αγώνα κοντά στο Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για μια νέα αλλαγή. Για τη νέα αρχή. Στις 5 Οκτωβρίου η Ελλάδα αλλάζει, η Ήπειρος αλλάζει η Άρτα αλλάζει. Τη μίζερη πολιτική πραγματικότητα διαδέχεται η ελπίδα, την οπισθοδρόμηση το όραμα, την παραίτηση η δουλειά. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το χθες και τίποτα δεν θα θυμίζει όσα οδήγησαν το λαό στο περιθώριο και το μαρασμό.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ  
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ  
Όλοι μαζί

Να σχεδιάσουμε το μέλλον με τόλμη, με σεβασμό στις αξίες του τόπου, στα όνειρα και στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων, επενδύοντας στην κληρονομιά μας και τον φυσικό μας πλούτο. Να χτίσουμε την εμπιστοσύνη μας στο κράτος με διαφάνεια, ευνομία και αξιοκρατία, στοχεύοντας σε αλλαγή νοοτροπίας και σε έναν ισχυρό πολίτη. Να ζήσουμε ένα Νέο Τοπικό πρότυπο ανάπτυξης, οικονομικά αυτοδύναμο, παραγωγικό, οικολογικό. 'Ας κάνουμε το Νομό μας ένα σημαντικό κόμβο στο χάρτη της Ελλάδας. Γιατί μας αξίζει.
 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ A
 
Στις 4 Οκτωβρίου θα συμμετέχουμε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή καλείστε να επιλέξετε τον Πρωθυπουργό που θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα. Καλείστε στην ουσία να επιλέξετε ανάμεσα στην αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι αυτή και στις ανεύθυνες και επικίνδυνες υποσχέσεις, που θα αποβούν μοιραίες για τις επόμενες γενιές.
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Ένα νέο ξεκίνημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, όπου οι πολίτες διεκδικούν την απόλυτη αλήθεια και απορρίπτουν το λαϊκισμό. Ένα νέο ξεκίνημα και για την ίδια την Άρτα, με την υιοθέτηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δώσει νέα πνοή στο νομό μας. Ένα νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους που δεν έχουν απλά τη διάθεση να προσφέρουν. Αλλά που έχουν και τη γνώση και ξέρουν πώς ακριβώς μπορούν αυτό να το πράξουν.
Αισθάνομαι ότι θα τα καταφέρω και ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Ζητώ να με εμπιστευτείτε για να σας το αποδείξω.
Σε αυτήν τη χρονική στιγμή, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία Περνάμε Μπροστά! Περνάμε Μπροστά γιατί δεν μας αρκούν αυτά που έχουν γίνει για τον τόπο μας. Περνάμε Μπροστά για να διαμορφώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης και να δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο νομό μας.
Στις 4 Οκτωβρίου ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας!
Στις 4 Οκτωβρίου ζητώ τη δύναμή σας για να ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
Κύριε Αργύρη, τι διακυβεύετε στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη;
Η ΝΔ, στα έξι χρόνια που κυβερνά τον τόπο, εφάρμοσε συνειδητά μια πολιτική υπέρ των ισχυρών και των λίγων, ξένη και εχθρική με την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Έξι χρόνια χαμένα, που επέφεραν μόνο δεινά στη χώρα. Τώρα ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να βάλει ένα τέρμα στον κατήφορο. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνουν την μοναδική διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός.
Ποιά θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, εδώ στην Ήπειρο;
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, έχουν δεσμευθεί ενώπιον του ηπειρώτικου λαού με ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο σχέδιο εθνικής ανάτασης. Με αναβάθμιση της Ηπείρου στην άσκηση νέας εθνικής στρατηγικής, όπου η Ήπειρος, αξιοποιεί τις νέες προκλήσεις. Γίνεται σταυροδρόμι νέων εμπορικών δρόμων. Με Ανάπτυξη βασισμένη στην πράσινη οικονομία.
Η Ήπειρος, δείχνει το δρόμο της Πράσινης Ανάπτυξης με αιχμή το περιβάλλον της. Με τον αγροτοδιατροφικό τομέα πρωταγωνιστή στην παραγωγή ποιοτικών τροφίμων. Με Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους. Με ένα εκπαιδευτικό σύστημα αληθινά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, για όλους. Η αναβάθμιση, επέκταση και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας και του ΤΕΙ Ηπείρου, είναι πρώτος στόχος για το ΠΑΣΟΚ που θα επιτευχθεί με αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Με Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα και παρέχει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης σε όλους. Τα νοσοκομεία στην Ήπειρο κινδυνεύουν να κλείσουν.
Το ΠΑΣΟΚ όπως δημιούργησε το ΕΣΥ, έτσι θα το ανασυγκροτήσει για να γίνει εφάμιλλο των ευρωπαϊκών. Με ένα Κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επι- τελικό και αποκεντρωμένο, που σέβεται και προστατεύει, τον πολίτη. Με ισχυρές Περιφέρειες και τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ήπειρος με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ γίνεται κέντρο ανάπτυξης, γνώσης, πόρων και αγαθών.