2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


3ος Διαγωνισμός Διηγήματος - ARTA PRESS METAIXMIO

Δημοσίευση: 22-09-2009 - Τεύχος: Τεύχος 44 (Σεπτέμβριος 2009)




Ολοκληρώνεται το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, με την απονομή των βραβείων στους νικητές, ο 3ος Διαγωνισμός Διηγήματος που συνδιοργανώνει η εφημερίδα ARTA PRESS με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και έχει την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Άρτας. Είχαν προηγηθεί ο 1ος Διαγωνισμός (Μάιος 2006) και ο 2ος Διαγωνισμός (Δεκέμβριος 2007) που η επιτυχία τους έφερε μια νέα φουρνιά διηγημάτων, κυρίως νέων ανθρώπων.

Η δουλειά αυτών των παιδιών θα μας δώσει την αφορμή να συναντηθούμε στην Άρτα για να περάσουμε μαζί μια ημέρα αφιερωμένη στο βιβλίο. Το βράδυ θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού, σε ειδική εκδήλωση, στην φιλόξενη αίθουσα "Μακρυγιάννης, ενώ νωρίτερα το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για λογοτεχνία και τεχνικές της γραφής σε ένα σεμινάριο, που γίνεται με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, στην ίδια αίθουσα και στο οποίο είστε όλοι καλεσμένοι να παρακολουθήσετε. Οι λογοτέχνες Γιάννης Καλπούζος, Κώστας Κατσουλάρης και Πέτρος Τατσόπουλος, έχοντας την συγγραφική εμπειρία, θα σας μιλήσουν για αυτό που αποκαλείται δημιουργική γραφή, δηλαδή για τεχνικές που διδάσκονται, εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες.

Από τα 38 διηγήματα που υποβλήθηκαν, επιλέχθηκαν, τελικά, για τη μικρή λίστα, τα εξής δέκα (με αλφαβητική σειρά των συμμετεχόντων):
  1. "Δέκα γράμματα" - Αμαραντίδου Δήμητρα
  2. "Γλαρώ" - Βασιλάκη Ασπασία
  3. "Τα εν οίκω μη εν δήμω" - Βλαστού Καλλιόπη
  4. "Κόκκινη κλωστή δεμένη" - Γραμμένος Δημήτρης
  5. "Οι αφίσες" - Δαγκλής Οδυσσέας
  6. "Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος αμήν" - Καλόγηρος Σωτήρης
  7. "Πορτρέτο μιας ζωής" - Κρυωνά Αλίκη
  8. "Η ζωή εν οίκω ευγηρίας" - Μανιωράκη Ελένη
  9. "20 mg Μορφίνης" - Παππάς Παναγιώτης
  10. "Το ποτάμι κυλάει και χάνεσαι" - Χρυσανθοπούλου Χριστίνα
  • Οι δέκα επιλεχθέντες, για τη μικρή λίστα, θα φιλοξενηθούν δωρεάν για ένα βράδυ στην ‘Αρτα και θα μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης δωρεάν, το σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα γίνει από τους συγγραφείς Γιάννη Καλπούζο, Κώστα Κατσουλάρη και Πέτρο Τατσόπουλο. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί, στην αίθουσα "Μακρυγιάννης", το απόγευμα (5-8 μ. μ.) του Σαββάτου και θα είναι ανοικτό στο κοινό.
  • Η Κριτική Επιτροπή, αμέσως μετά τη λήξη του σεμιναρίου, θα αναδείξει, μεταξύ των δέκα υποψηφίων, τους τρεις νικητές.
  • Το βραβεία για τον πρώτο νικητή είναι ένα laptop, αξίας 800 ευρώ, προσφορά του καταστήματος expert- Σκέντος.
  • Για τον 2ο και 3ο μια σειρά λογοτεχνικά βιβλία, αξίας 600 ευρώ, προσφορά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζουν οι Γιάννης Καλπούζος (ποιητής και συγγραφέας), Κώστας Κατσουλάρης (συγγραφέας και κριτικός), Αργυρώ Μαντόγλου (συγγραφέας και κριτικός), Νώντας Παπαγεωργίου (εκδότης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας και κριτικός)