2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 43

Δημοσίευση: 17-07-2009 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 43 (Ιούλιος-Αύγουστος 2009)



 

AΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ
Οι ψαράδες του Αμβρακικού κόλπου απέκλεισαν συμβολικά με τα αλιευτικά τους σκάφη τον δίαυλο Ακτίου - Πρέβεζας, το Σάββατο 4 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή ρύπανση και υποβάθμιση του κόλπου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου, Παύλος Χαραλάμπους εξήγησε γιατί ο Αμβρακικός έχει έλλειψη οξυγόνου και γιατί πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, μεταξύ των οποίων είναι και η απομάκρυνση όλων των ιχθυοκαλλιεργειών από τον Αμβρακικό Κόλπο. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η υποξική ζώνη επεκτείνεται ραγδαίως στα αβαθή νερά του κόλπου με συνέπεια το οικοσύστημα να οδηγείται σε μη αναστρέψιμες συνθήκες.
Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας Δημήτρης Κοτσόργιος επεσήμανε ότι από την διαμαρτυρία έλειπαν αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, δηλαδή οι ιχθυοκαλλιεργητές και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον τους να απομακρυνθούν από τον Αμβρακικό. Υπέρ της απομάκρυνσης των ιχθυοκαλλιεργειών τάχθηκε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης και του Περιφερειάρχη.



O Σωκράτης Μάλαμας στο Πέτα
Ο Σωκράτης Μάλαμας εγκαινιάζει το χοροθέατρο «Νταμάρι» στο Πέτα με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Την εκδήλωση οργανώνουν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του Πέτα με τη χορηγία του Δήμου και αναμένεται να συγκεντρώσει κόσμο από όλην την Ήπειρο.
Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ένας αυθεντικός τραγουδοποιός με φανατικούς φίλους, που περιμένουν με αδημονία κάθε φορά τις συναυλίες του. Με την κιθάρα του θα πεί τραγούδια από τις “Ασπρόμαυρες Ιστορίες” του 1989 μέχρι και τους “Δρόμους” του 2008. Τραγούδια που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει ή σιγοψιθυρίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.



Οι νικητές του τουρνουά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο τουρνουά Μπιτς Χάντμπολ του φετινού Πανελλήνιου Σιρκουί που διεξήχθη στην Λούτσα του Δήμου Φαναρίου και το cafe bar Beldevere.
Στον τελικό των ανδρών είχαμε Summer – Acropolis 2 – 0 (23 – 18, 23 – 18), ενώ στις γυναίκες Avant Garde – Νέμεσις 2 – 0 (26 – 9, 19 – 9).
Καλύτεροι τερματοφύλακες αναδείχθησαν για τους άνδρες οι Κώστας Γουργούμης (Summer) και ο Νίκος Γαιμούρης (Αναγέννηση Άρτας), ενώ για τις γυναίκες η Ντανιέλα Ντεμπελιάσκι (Avant Garde). Πρώτοι σκόρερ για τους άνδρες Γιάννης Λαζαρίδης (Acropolis) με 72 τέρματα και για τις γυναίκες η Ελένη Ποιμενίδου (Avanta Garde) με 46.



ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΤΩΝ
Κομμένο, 27 Ιουλίου - 2 Aυγούστου 2009
Ο ήχος των κρουστών θα αντηχήσει και φέτος στην πλατεία του χωριού, στην κατασκήνωση, στις όχθες και το δέλτα του Αράχθου, στον Αμβρακικό.
Από πέρυσι το διεθνές φεστιβάλ κρουστών του Νίκου Τουλιάτου εγκαταστάθηκε στο Κομμένο για τα καλά. Μουσικοί από όλον τον κόσμο θα συναντηθούν σε αυτήν την κρουστοπανήγυρι για να παίξουν και να διδάξουν. Για μια εβδομάδα ένα ιδιότυπο πανηγύρι με συναυλίες, εκθέσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, jam sessions θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής να επικοινωνήσουν, να μάθουν, να μοιραστούν κάτω από τους ήχους των κρουστών. Και ποιός ξέρει, με οδηγό τη μουσική, να μάθουν να ζουν καλύτερα...