2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 43

Δημοσίευση: 17-07-2009 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 43 (Ιούλιος-Αύγουστος 2009)



 

Nokia N86:
Ο Χορός των Megapixel
H Nokia ρίχνει μπαίνει στην αρένα των megapixels με το N86 και CCD 8 megapixels με φακό Carl Zeiss Tessar. Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στα 8GB ενσωματωμένης μνήμη ή στην microSD που μπορεί να φτάσει τα 16GB. Εννοείται πως HSDPA, A-GPS, WiFi 802.11b/g, Bluetooth 2.0 με EDR, TV out, FM transmitter και στενή συνεργασία με το Ovi θεωρούνται δεδομένα. Ευχάριστη έκπληξη η πυξίδα και η τρίμηνη δωρεάν χρήση φωνητικής καθοδήγησης. Η OLED οθόνη έχει διαγώνιο 2.6? και το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το κλασσικό S60 3rd edition, feature pack 2. Το Nokia N86 είναι περίπου σαν το N96 με μικρότερη οθόνη, OLED τεχνολογίας, χωρίς DVB-H αλλά με το kick stand. Μια πολύ ολοκληρωμένη overall πρόταση για όσους θέλουν να αφήσουν την φωτογραφική μηχανή στο σπίτι.
Πηγή: Electroworld - Τιμή: 489 €


MLS Destinator 5000 PNA (3D-RealView):
3D Navigation!
Η νέα γενιά των συστημάτων πλοήγησης, το 5000 έρχεται με βασικά του χαρακτηριστικά την εξαιρετική 5 ιντσών οθόνη, τη 3D RealView απεικόνιση και την τελευταία έκδοση του λογισμικού Destinator 8.0.10.28. Η τελευταία στηρίζεται σε φωτογραφίες από δορυφόρο που απαιτούν 4.68GB στην κάρτα 8GB SDHC class 4 που συνοδεύει τη συσκευή. Στα ηλεκτρονικά το κλασσικό Sirf III ευθύνεται για το καλό σήμα από τους δορυφόρους, ενώ ο Sirf Atlas III - Dual Core σε συνδυασμό με τα 64MB ROM, 64 ΜΒ RAM και 512ΜΒ flash memory, καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες για πλοήγηση ή αναπαραγωγή πολυμέσων, κάτι που ίσως ενδιαφέρει αρκετούς λόγω και του μεγέθους της οθόνης. Οι χάρτες είναι οι πολύ καλοί της NGI και σε συνδυασμό με τη νέα όψη του χάρτη που δίνει και το όνομα της στη συσκευή (3-D RealView) διαθέτει εικόνες από δορυφόρο που καλύπτου 17 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και δίνοντάς μας μια νέα εμπειρία πλοήγησης. Μια και το καλοκαίρι έφτασε, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για τους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Πηγή: plaisio.grΤιμή: 349 €


Canon 500D : DSLR High Def
Η νέα CANON 500D αν μη τι άλλο ανεβάζει τον πήχη των DSLR και συνεχίζει επάξια το όνομα των Digital Rebel με την δική της κωδική ονομασία T1i. Η CANON στην «μικρή» κατηγορία των DSLR φτάνει πλέον τα 15 MegaPixel σε μια μηχανή των 800 ευρώ για το kit με τον φακό 18-55mm (που δεν θα μπορέσει να ευχαριστήσει τους απαιτητικούς), ενώ πλέον γράφει βίντεο HD 1920x1080 στα 20 καρέ με τα 30 καρέ να ρίχνουν την ανάλυση στο 1280x720. Ο επεξεργαστής είναι ο καινούριος Digic 4 για πιο γρήγορες λήψεις, ενώ έχει προστεθεί και HDMI έξοδος για σύνδεση με την High Def σας TV Screen . Ο αποθηκευτικός χώρος έπεσε σε μέγεθος SD (από το κλασικό CF).
Πηγή: Adorama - Τιμή: 819 €


Victorinox SwissFlash 16GB: USB σουγιάς !
H Victorinox μας συνοδεύει πολλά χρόνια τώρα και το χαρακτηριστικό crossed-logo της βρίσκεται σε πάρα πολλά σπίτια. Επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει και η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ο Ελβετικός σουγιάς που παρουσιάζουμε διαθέτει εκτός από κατσαβίδι, μαχαίρι, ψαλίδι, λίμα, μπρελόκ κτλ, έχει laser φακό και επίσης Flash Drive με χωρητικότητα 16GB για να αποθηκεύετε εκεί τα δεδομένα σας, τις φωτογραφίες σας, τα βίντεο σας και την μουσική σας.  Η Victorinox Swiss Army σας δίνει αυτή τη δυνατότητα με τον SwissFlash σουγιά της.
Πηγή: VictorInox Store - Τιμή: $144.95


CANON POWERSHOT D10: underwater photo
Η D10 είναι η πρώτη υποβρύχια φωτογραφική μηχανή της Canon, η οποία σε πολλά από τα compact μοντέλα της δεν απογοήτευσε το κοινό της προσφέροντας underwater housings. Με εμφάνιση που παραπέμπει στον κόσμο του Μπομπ Σφουγγαράκη και εύκολα αντικαθιστόμενα πλαστικά μέρη, τα 12Mpixel της σε συνδυασμό με τον 35-105mm φακό της προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα καθώς και έξω από το νερό. Αν καταδυθείτε κάτω από τα 10 μέτρα μην την πάρετε μαζί σας καθώς δεν θα αντέξει. Επιπλέον είναι shock και dust proof και οι 2.5 ίντσες του lcd display της έχουν extra φωτεινότητα για να μπορείτε να το διακρίνετε πιο εύκολα μέσα στο νερό. Σχεδιασμένη εξαρχής για να ζει κάτω από το νερό, υπόσχεται να σας συνοδεύει στις υποβρύχιες πόζες σας!
Πηγή: e-photoagora