2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


iPhone 3GS: S for Speed!

Δημοσίευση: 17-07-2009 - Στήλη: Ψηφιακός Κόσμος - Τεύχος: Τεύχος 43 (Ιούλιος-Αύγουστος 2009)



iPhone 3GS: S for Speed!
Στο WWDC που έγινε στην μακρινή California, ανακοινώθηκε η τρίτη γενιά του iPhone. Το όνομα αυτού iPhone 3G S, με το “S” να συμβολίζει το Speed, δηλαδή την ταχύτητα. Λογικό, αφού σύμφωνα την Apple, είναι από δύο μέχρι τέσσερις φορές γρηγορότερο συγκριτικά με το iPhone 3G, ανάλογα με την διεργασία.

Πλέον, με ενσωματωμένο HSDPA οι ταχύτητες για surfing στο Web, e-mailing, streaming media θα είναι ακόμα καλύτερες, για την ακρίβεια, διπλάσιες και θα φτάνουν τα 7.2 Mbps. Αυτή η ταχύτητα θα μπορεί να διαμοιράζεται και στον υπολογιστή σας αφού πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα για sharing της 3G σύνδεσης του iPhone (tethering), χαρακτηριστικό του OS3. Η κάμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, μπορεί πλέον να τραβάει και video στα 30fps με δυνατότητα zoom, ενώ πλέον αναβαθμίστηκε στα 3 Megapixels με δυνατότητα για autofocus χαρίζοντας σας ακόμα καλύτερες φωτογραφίες. Επιπρόσθετα εφοδιάζεται με πυξίδα που δίνει επιπλέον δυνατότητες στην built-in εφαρμογή Google Maps κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το navigation. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη μέσω φωνητικών εντολών να κάνει κλήσεις, να αλλάζει τραγούδια στο iTunes και γενικότερα να ελέγχει πλήρως το iPhone 3G S. Ανανέωση έγινε και στην μπαταρία αφού πλέον αυξήθηκε η αυτονομία του τηλεφώνου. Τέλος, οι χωρητικότητες διπλασιάστηκαν, δηλαδή το μικρό iPhone θα έχει χωρητικότητα 16GB ενώ το μεγάλο 32GB. Τα χρώματα δεν θα αλλάξουν ενώ ούτε εξωτερικά θα υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο.

Η Apple δεν είναι διατεθειμένη να δώσει πληροφορίες για το hardware του νέου iPhone 3G S αλλά είναι ευρέως γνωστό ότι το νέο κινητό έχει βελτιωθεί στα σημεία. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Cortex A8 στα 600MHz και GPU PowerVR SGX το iPhone 3G S χαρακτηρίζεται από το Cupertino ως “The Fastest iPhone Ever” όχι άδικα. Χρησιμοποιεί ταχύτερο επεξεργαστή σε σύγκριση ακόμα και με το iPod touch 2ης γενιάς και ανοίγει τον δρόμο για ταχύτερες εφαρμογές με μεγαλύτερη L2 cache αλλά και υπο- στήριξη OpenGL ES 2.0. Η RAM έχει επίσης αναβαθμιστεί στα 256MB από τα 128MB. Το φαινόμενο iPhone δείχνει ότι πλέον ωρίμασε και αποτελεί μια ολοκληρωμένη συνταγή για τους απανταχού υποψήφιους χρήστες. Λειτουργίες που για πολλά από τα κινητά της αγοράς ήταν κάτι standard, στο iPhone έλειπαν ελέω του πολύ καλού UI. Πλέον το iPhone 3GS δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η Apple και ενσωματώνει λειτουργίες που έλειπαν τόσο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα κάνουμε review το iPhone 4G…

Το iPhone 3G S θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο από τη VodaFone και τη Cosmote που δέχονται ήδη προπαραγγελίες, με άγνωστη ακόμη τιμή.