2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 43

Δημοσίευση: 17-07-2009 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 43 (Ιούλιος-Αύγουστος 2009)



Ο παλαιστής

Ο κάτσερ (είδος πάλης στις Η.Π.Α.) Ράντι Ρόμπινσον, στη δεκαετία του `80, βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, όμως είκοσι πέντε χρόνια μετά, παλεύει πιά μόνο για να επιβιώσει. Το δράμα του Darren Aronofsky βασίζεται απόλυτα πάνω στον πρωταγωνιστή του Mickey Rourke που ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του του σκηνοθέτη συνθέτει το σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του. Μια ταινία για λίγους θεατές αλλά που αξίζει να δείτε για να θαυμάσετε την εξαίρετη ερμηνεία του Ρουρκ.

 

Οι Πεφωτισμένοι

Ο Πάπας έχει μόλις πεθάνει και οι 4 καρδινάλιοι - υποψήφιοι να τον διαδεχθούν δολοφονούνται. Υποπτευόμενοι τους Illuminati ( Πεφωτισμένοι ) η ηγεσία του Βατικανού καλούν τον καθηγητή Robert Langdon (Τομ Χανκς) να λύσει το μυστήριο. Καίτοι πολύ καλύτερο από το Κώδικα Ντα Βίντσι το έργο αποτυγχάνει να δικαιώσει τις προσδοκίες του κοινού κυρίως λόγω του αφελεστάτου σεναρίου. Και του ήκιστα ενδιαφέροντος θέματος. Εν τούτοις λόγω της ταχείας αφήγησης παρακολουθείται ευχάριστα Χρήζει μνείας ο Stellan Skarsgerd ως αρχηγός της Ελβετικής φρουράς του Βατικανού.

 

Ο διάβολος φορούσε prada

H άχαρη ρεπόρτερ Άντυ Ζακς (Anne Hathaway) ψάχνοντας για δουλειά προσλαμβάνεται ως γραμματέας από την διευθύντρια του περιοδικού μόδας Runway Μιράντα Πρέσλι (Meryl Streep) μια άκρως απαιτητική γυναίκα που από τη πρώτη στιγμή κάνει τη ζωή της Άντυ κόλαση. Όμως η  Άντυ παρά τις δυσκολίες αποδεικνύεται ικανότατη και άξια βοηθός της Μιράντα. Μέχρις ότου ο φίλος της και η παρέα της τη θέτουν προ του διλήμματος Καριέρα η προσωπική ζωή; Η ταινία βλέπεται ιδιαιτέρως ευχάριστα κυρίως λόγω της ερμηνείας της Στριπ αλλά και του εντυπωσιακού περιγύρου της haute couture. Εξαιρετικά γλυκός και ο Στάνλι Τούτσι.

 



Ώρα για σερφ

Ένας εκπληκτικός μικρόσωμος Πιγκουΐνος θαυμαστής του παλιού πρωταθλητή σερφ Ζ ρίχνεται με πείσμα στο ετήσιο πρωτάθλημα σερφ έχοντας να αντιμετωπίσει τον νυν βίαιο πρωταθλητή Τέρας. Στη πρώτη κιόλας αντιπαράθεση ο μικρός ηττάται και μεταφέρεται από τη πανέμορφη ναυαγοσώστρια στον γιατρό, κάπου στα βάθη του τροπικού δάσους. Ο μόνος που ανησυχεί για εκείνον είναι ο φίλος του Τσίκεν Τζο, ένας κοινός κόκκορας, μοναδικός μη πινγκουίνος που μετέχει στον αγώνα. Ο γιατρός αποκαλύπτεται πως είναι ο Ζ που τονώνει το ηθικό του μικρού αλλά και τον κάνει να καταλάβει πως η φιλία είναι πιό σημαντική από τη νίκη. Μια εξαιρετικά γλυκειά, ευαίσθητη και διασκεδαστική ταινία με έξυπνο σενάριο, υπέροχες ερμηνείες και σαφή ηθικά διδάγματα που απευθύνεται σε όλους τους θεατές, ανεξαιρέτως ηλικίας.



Υποψίες

Έναν χρόνο μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο υπέπεσε και κόστισε την ζωή στον πατέρα του, ο 18χρονος Κάιλ, αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Το τελευταία του έκρηξη θα του κοστίσει τρίμηνο κατ οίκον περιορισμό, που αν τον καταπατήσει θα πάει σε αναμορφωτήριο. Γρήγορα θα βαρεθεί τη τηλεόραση και τα παιχνίδια βίντεο και θ’ αρχίσει να παρακολουθεί τους γείτονές του. Μερικά πολύ περίεργα περιστατικά όμως θα κάνουν τον έφηβο να πιστέψει, πως στην απέναντι κατοικία, ζει ένας κατά συρροή δολοφόνος. Tο Disturbia είναι εμπνευσμένο από τον Σιωπηλό Μάρτυρα του Hitchcock. Στη θέση του Stewart ο ταλαντούχος εικοσάρης Shia LaBeouf που δείχνει πως διαθέτει τα εχέγγυα για ένα σπουδαίο μέλλον. Μαζί του η όμορφη Sarah Roemer, ο David Morse και η γοητευτική Carrie - Anne Moss .

Προσεχώς ζάμπλουτοι

Αδέκαρος κυνηγός θησαυρών ανακαλύπτει στοιχεία για την ύπαρξη ενός ναυαγίου που μετέφερε χρυσό από την αμερική στην Ισπανία και ρίχνεται στο κυνήγι του μαζί με την γλυκύτατη πλην πρώην σύζυγό του. Στην προσπάθειά τους μπλέκονται καλοί, κακοί και αδιάφοροι αλλά τελικά ως συνήθως το καλό και ο έρωτας θριαμβεύουν. Ο McConaughey εμηνεύει έναν όμορφο πλην σαχλό χαρακτήρα και η Kate Hudson έναν αντίστοιχο θηλυκό χαρακτήρα. Αν σας αρέσει το δίδυμο θα χαρείτε μια καλοκαιρινή, ρομαντική περιπετειούλα που θας κάνει να χαμογελάσετε αρκετές φορές.