2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Ο παράδεισος των gamers

Δημοσίευση: 16-06-2009 - Στήλη: Ψηφιακός Κόσμος - Τεύχος: Τεύχος 42 (Ιούνιος 2009)



Electronic Entertainment Expo 2009

Ο παράδεισος των gamers

Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου, αυτή της παραγωγής παιχνιδιών έχει την τιμητική της κάθε χρόνο στο Los Angeles.  
Οι κορυφαίες εταιρίες παιχνιδιών παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους και τα νέα τους προϊόντα για τους απανταχού gamers ανά τον κόσμο.  
Η artapress δεν θα μπορούσε να παραβλέψει το γεγονός αυτό και με τη βοήθεια του gamespot και των online press conferences, σας μεταφέρει το κλίμα.
 

Microsoft
H Microsoft δεν είχε στην agenda της βαρύγδουπες ανακοινώσεις, μεγάλους τίτλους και άλλα παρόμοια. Τεράστια αίσθηση έκαναν όμως οι αποκελύψεις της! Ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα αποκλειστικά Splinter Cell: Conviction, Left 4 Dead 2, Forza Motorsport 3, δύο νέα Halo και το ντεμπούτο του Metal Gear Solid στο Xbox 360. Και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες τα Tony Hawk: Ride, Modern Warfare 2, Final Fantasy XIII, Alan Wake.

Την παράσταση όμως έκλεψε στο τέλος το νέο τεχνολογικά επιτεύγματα της Microsoft. Το Project Natal, που αποτελεί ένα νέο σύστημα gameplay interaction το οποίο ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματός σας και την φωνή σας χωρίς κανένα απολύτως εξάρτημα! Αποτελεί την εξέλιξη του πολύ καλού συστήματος που χρησιμοποίησε το Wii με τα αντίστοιχα βέβαια gamepads.

Δυστυχώς η Microsoft δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στο πότε θα διαθέσει το Project Natal στην αγορά, όπως επίσης και στο ποια θα είναι η τιμή του. Βασισμένη επίσης στο Natal είναι και η νέα virtual interactive εφαρμογή του Peter Molyneaux η οποία συνομιλεί και συναλάσσεται μαζί σας μέσω του χαρακτήρα Milo. Ψάξτε στο youtube για αντίστοιχα video.
Nintendo
Τα Super Mario Galaxy 2, Metroid: Other M και Resident Evil: The Darkside Chronicles ήταν τα πιο χαρακτηριστικά από το press conference της Nintendo. Ανακοινώθηκαν enchances στα υπάρχοντα Wii Fit και Wii Sports. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε περισσότερο στους casual gamers, κοινό το οποίο τρέφει άλλωστε την Nintendo επιτυχώς από την εποχή του Wii μέχρι σήμερα και αποτελεί το κύριο target group της εν λόγω εταιρίας.


Electronic Arts
Η παρουσίαση των νέων games της Electronic Arts κράτησε το λιγότερο χρόνο και τα στελέχη της EA επικεντρώθηκαν στο να παρουσιάσουν κυρίως Αμερικάνικα αθλητικά games. Το Need for Speed: Shift άρεσε πολύ, όπως επίσης και η ανακοίνωση του Crysis 2, ενώ στο τέλος της παρουσίασης την παράσταση έκλεψε το Star Wars: The Old Republic.

Ανακοινώθηκε επίσης το FIFA 2010 (καθώς και ο μεγάλος αντίπαλος το Pro Evolution Soccer 2010 από την Konami) και αναμένεται στο 2ο τετράμηνο του 2009.


Sony
Η Sony παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας δεκάδες τίτλους για το PS3 και το PSP και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι στους αποκλειστικούς τίτλους θα έχει, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, το πάνω χέρι.

Τα παιχνίδια που βρίσκονται σε ανάπτυξη για το PS3 και ανακοινώθηξαν ήταν το Heavy Rain , το White Knight Chornicles , το Lost Planet 2 και το Ratchet n Clank. Το νέο PSP Gο αποκαλύφθηκε επίσημα χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη καινοτομία. Οι διαστάσεις του είναι πολύ μικρότερες από εκείνες του προηγούμενου μοντέλου, αλλά όλη η ουσία παραμένει η ίδια. Φυσικά μιλάμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία έμειναν ανέπαφα, προσφέροντάς μας έτσι δυνατότητες που είχαμε και πριν από πέντε χρόνια. Θα κυκλοφορήσει την 1η του Οκτώβρη και θα στοιχίζει 250 ευρώ.

Mεγάλο μέρος της παρουσίασης καλύφθηκε από το νέο Motion Sensing Controller της Sony, που μπορεί και καταγράφει την κίνηση του σώματος μέσω μίας κάμερας η οποία σκανάρει την γύρω περιοχή.

Ακόμη , η Sony ανακοίνωσε δεκάδες games εκ των οποίων είναι τα Metal Gear Solid : Peace Walker , Assasin ’ s Creed , Final Fantasy 14, Modnation Racers , Gran Turismo 5, God of War 3, κ . ά . Οι φετινοί αποκλειστικοί τίτλοι της Sony είναι περισσότεροι από αυτούς της Nintendo και της Microsoft μαζί .