2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 42

Δημοσίευση: 16-06-2009 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 42 (Ιούνιος 2009)



Μαδαγασκάρη 2
Ο Marty είναι μια ζέβρα στον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής και ακόμα εύχεται να μπορέσει να επιστρέψει στις σαβάνες. Ο Alex, το λιοντάρι είναι η κύρια ατραξιόν του ζωολογικού κήπου και το σημαντικότερο γι αυτόν είναι να του εξασφαλίζουν σε κάθε γεύμα μια ζουμερή μπριζόλα. Την παρέα συμπληρώνει η Gloria, ένας ιπποπόταμος και ο Melman η υποχονδριακή καμηλοπάρδαλη. Όταν ο Marty αποφασίζει να αποδράσει από το κλουβί του για να πάει στη σαβάνα, οι φίλοι τον ακολουθούν θέλοντας να του αλλάξουν γνώμη. Τα ζώα αιχμαλωτίζονται και στέλνονται δια θαλάσσης, σε ένα πάρκο στην Κένυα στο οποίο δεν φτάνουν ποτέ, μιας που τέσσερις πιγκουίνοι καταλαμβάνουν το πλοίο και τα τέσσερα ζώα καταλήγουν στην καταπράσινη Μαδαγασκάρη. Πως θα επιβιώσουν τέσσερα ζώα ζωολογικού κήπου στην άγρια ζούγκλα; Ευχάριστη, παιδική, ταινία με σημεία που θα ευχαριστήσουν και μεγαλύτερους.

 
Άσε το κακό να μπεί
Ο Oskar είναι ένα μοναχικό, δειλό παιδί χωρισμένων γονιών, που ζει με τη μητέρα του. Μία μέρα, μετακομίζουν στο διπλανό διαμέρισμα ένας μεσήλικας μαζί με ένα περίεργα χλωμό κορίτσι την Eli. Σχεδόν ταυτόχρονα, περίεργοι θάνατοι λαμβάνουν χώρα στη πόλη. Ένα παιδί κρεμασμένο ανάποδα από ένα δέντρο αποστραγγισμένο από το αίμα του, ένας άντρας πεταμένος σε μια παγωμένη λίμνη και μια γυναίκα με περίεργες δαγκωματιές. Ανάμεσα στα δυο παιδιά αναπτύσσεται μια σχέση αγάπης. Ο Oskar όμως δεν αργεί να καταλάβει τι ακριβώς είναι η μικρή φίλη του. Η ιδέα του παιδιού - βρικόλακα είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα, αλλά ο συγγραφέας/σεναριογράφος δεν χρησιμοποιεί την ιδέα για να γράψει μια ταινία θρίλερ-τρόμου αλλά μια πρωτότυπη ιστορία παιδικής αγάπης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τα δύο παιδιά είναι εξαιρετικά και η ταινία σίγουρα θα ικανοποιήσει τους θιασώτες του είδους. Φυσικά δεν είναι μια ταινία για μικρά παιδιά .
 

Αποπλάνηση
Ένας γοητευτικός δικηγόρος (Τζακμαν) μυεί ένα μονόχνωτο ορκωτό λογιστή (Μακ Γκρέγκορ), στον μυστηριώδη κόσμο της συνάντησης ερωτικών συντρόφων μέσω του κινητού τηλεφώνου. Ο άπειρος λογιστής θα ερωτευθεί μία από τις τυχαίες μυστηριώδεις ερωτικές συντρόφους της μιας επαφής και θα επιδιώξει να τη γνωρίσει καλύτερα. Μόνο που αντί να βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα του έρωτα βρίσκεται παγιδευμένος από τον φίλο του, και προκειμένου να μην καταλήξει ύποπτος για την εξαφάνισή της, συναινεί να κάνει μια μεταφορά εκατομμυρίων από μια εταιρεία σε λογαριασμό του φίλου του στην Ισπανία...Μια από τις απογοητεύσεις της περιόδου που πέρασε, παρά την παρουσία του Μακ Γκρέγκορ και του Τζάκμαν που μετα βίας ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις του ανύπαρκτου ρόλου τους. Εν τούτοις η πλοκή, αν και κάπως αργή στην εξέλιξή της, ίσως κινήσει το ενδιαφέρον των φίλων των δυο ηθοποιών.
 

O απίθανος Χαλκ
Με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Norton και σκηνοθέτη τον εξαίρετο Louis Leterrier, το νέο The Incredible Hulk είναι αυθεντικό Hulk . Το σενάριο, το οποίο έγραψε ο Norton προσδίδει τραγικότητα στην ύπαρξη του πράσινου τέρατος που έχει αφιερώσει τη ζωή του, κρυμμένο σε κάποια φτωχογειτονιά της Βραζιλίας, προκειμένου να βρεί το αντίδοτο στο δηλητήριο που τον μετατρέπει σε τέρας. Η συμμετοχή του Roth στο ρόλο του φανατικού που προκειμένου να κερδίσει είναι διατεθειμένος να χάσει τη ψυχή του, και φυσικά το σώμα του, είναι στα υπέρ της ταινίας καθώς και η παρουσία της Liv Tyler στο ρόλο της αγαπημένης ερευνήτριας του Χαλκ. Εν κατακλείδι μια ταινία δράσης, αλλά με εμφανή στοιχεία προβληματισμού, που θα ευχαριστήσει τους θιασώτες τόσο των κόμικς αλλά και των action movies.

*Ο Aλέξανδρος Κακαβάς είναι σεναριογράφος.