2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 41

Δημοσίευση: 13-05-2009 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 41 (Μάϊος 2009)



PopCorn Hour A-110: Για πραγματικά pop-corn!

Το Popcorn Hour A-110 ανήκει σε μια μεταγενέστερη γενιά επιτραπέζιων media players τα οποία λόγω επεξεργαστικής ισχύς μπορούν να αναπαράγουν και τα τελευταία πρότυπα κωδικοποίησης βίντεο υψηλής ευκρίνειας Full HD έως 1080p ενώ οι δυνατότητες τους είναι πρακτικά απεριόριστες. Στο πίσω μέρος του PopCorn Hour ξεχωρίζει η HDMI 1.3a έξοδος και ακολουθούν οι έξοδοι component , composite , S / PDIF optical , S - video . H ύπαρξη εξόδου HDMI 1.3a σημαίνει ότι το Popcorn Α-110 υποστηρίζει pass-through HD ήχο για Dolby TrueHD, DTS HD-HR, DTS HD-MA όπως και για Dolby Digital Plus. Επιπρόσθετα εκτός του ότι μπορείτε να συνδέστε μέσω USB εξωτερικό σκληρό δίσκο, το Pop Corn Hour υποστηρίζει και εσωτερικά σύνδεση σκληρού δίσκο, πράγμα το οποίο συνιστάται καθώς ξεδιπλώνονται και αρκετές από τις “αρετές” του! Το λειτουργικό σύστημα του Pop Corn είναι το Networked Media Tank κατασκευασμένο από την Syabas Technology, και είναι βασισμένο στο πολύ δημοφιλές XBMC του original Xbox . H πληθώρα διαφορετικών codecs που υποστηρίζεται είτε για τον ήχο είτε για την εικόνα είναι ένας σημαντικός λόγος που θα σας κάνει να προτιμήσετε το εν λόγω media player. Στο τομέα αυτό το Popcorn Hour εντυπωσιάζει με την ολοκληρωμένη υποστήριξη πληθώρας codecs και containers που πραγματικά καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες που πιθανόν να σας δημιουργηθούν.

Πηγή: Multirama -Τιμή: 259€

Apple Keyboard:

Απαραίτητο MACico H Apple μας έχει συνηθίσει σε designάτα και λειτουργικότατα συστήματα. Τα περιφερειακά της δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο. Eίναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, είναι ότι πιο λεπτό υπάρχει σε πληκτρολόγιο, και έχει ανάκλιση 20mm από το γραφείο σας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση που προσφέρει είναι σαν να δουλεύετε επάνω στο desktop σας! Παράλληλα, η αίσθηση που προσφέρουν τα aluminum keys είναι πραγματικά εκπληκτική. Καθότι όπως φαίνεται και από τη photo είναι εξαιρετικλα μικρό και καταλαμβάνει 35% λιγότερο χώρο πάνω στο γραφείο σας. Διαθέτει δύο θύρες USB 2.0 ώστε εκτός από ποντίκι να μπορείτε πλέον να συνδέσετε και πληθώρα άλλων συσκευών USB Με τα ειδικά πλήκτρα του μπορείτε να ελέγχετε την φωτεινότητα της οθόνης, την ένταση ήχου, την εισαγωγή και εξαγωγή οπτικών μέσων, τις δυνατότητες play/pause, fast forward και rewind, καθώς και το Expose και το Dashboard. Στις απαιτήσεις του συστήματος υπάρχει υπολογιστής Mac με MacOS 10.5.6 ή νεότερο αλλά και φυσικά μια ελεύθερη θύρα USB. Κι ένα μικρό tip: θα δουλέψει και στο PC σας, απλά τα Function keys θα είναι ανενεργά

Πηγή: e-shop.gr - Τιμή: 59€

Nokia 5800: Xpress Music

Το Nokia 5800 XpressMusic είναι το πρώτο κινητό της φινλανδικής εταιρείας που βασίζεται στην 5η έκδοση της πλατφόρμας S60, διαθέτει touch χαρακτηριστικά και αντίθετα από ό,τι συνηθίζεται, δεν απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρήστες, αλλά κυρίως στο ευρύ κοινό. Το 5800 XpressMusic ζυγίζει μόλις 109g με διαστάσεις 111X51.7X15.5mm και σπρώχνει την Nokia σε μια νέα αγορά. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν οθόνη αφής 3.2? με ανάλυση 640?360 pixels, κάμερα με φακό Carl Zeiss και CCD 3.2 megapixels , HSDPA , A - GPS , WiFi , Bluetooth 2.0, Micro-USB 2.0, TV-Out και φυσικά υποστήριξη για κάρτες μνήμης microSD μέχρι 16GB αν και η συσκευή έρχεται με 8GB. Προκειμένου να είναι και άξιος υπερασπιστής του τίτλου Comes with Music, εξυπακούεται ότι εχει την υποστήριξη όλων των δημοφιλών ψηφιακών φορμά ήχο, υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, καθώς και γραφικό ισοστασθμιστή ήχου. Υπάρχει επίσης ειδικός DSP processor την ψηφιακή επεξεργασία του ήχου καθώς και στερεοφωνικά ηχεία για την αναπαραγωγή “surround” ήχου. Η σύνδεση με τον έξω κόσμο γίνεται μέσω του 3.5G HSDPA και WLAN, δίνοντας έτσι εύκολη πρόσβαση στο online store της Nokia καθώς και στο διαδίκτυο.

Πηγή: Multirama - Τιμή: 319€

Synology DS 209j:

NASe καλά που βρέθηκες! H Synology αποτελεί έναν από τους κατασκευαστές που φτιάχνουν μόνο ένα πράγμα, και φυσικά το κάνουν καλά! Η Synology ιδρύθηκε στην μακρινή Taiwan το σωτήριο έτος 2000 και έκτοτε φτιάχνει NAS και μόνο αυτό. Για τους SOHO χρήστες η Synology παρουσίασε πρόσφατα το εν λόγω NAS, το οποίο απέσπασε και 6 αστέρια σε test του PC Pro Magazine στην Αγγλία. Στο διαταύτα, το NAS δέχεται 2 δίσκους (και 2,5’’ με ειδικό holder) και υποστηρίζει Raid 0+1. Έχει αρκετά γρήγορο CPU για NAS (266MHz) συνοδευόμενο από 64MB RAM, 3 USB Ports για να συνδέσετε το USB Stick σας, τον εξωτερικό σκληρό δίσκο (κι άλλο), τον εκτυπωτή σας (και print server παρακαλώ) και την... IP Camera σας (ναι ναι έχει και από αυτό... surveillance απευθείας πάνω στο δίσκο). Επιπρόσθετα έχει πολύ όμορφο design και φυσικά αθόρυβο ανεμιστήρα για να μην βουίζει μέσα στα πονεμένα σας αυτάκια! Τρέχει (φυσικά) Linux και έχει πάρα πολλά applications / functionalities , όπως το Download Station 2 που λειτουργεί ως 24x7 Bit Torrent , FTP , HTTP , eMule , και NZB download center, το Audio Station που υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής, Internet radio stations , και iPod playback μέσω USB speakers , iTunes Server , UPnP , εύκολο backup και αποθήκευση καθώς και easy photo , video , blog sharing μέσω Internet από το Photo Station 3 που απλοποιεί τη διαδικασία αυτή. Όλα αυτά βέβαια πάνω από το Gigabit interface που διασφαλίζει γρήγορη ταχύτητα.

Πηγή: Matrix Store - Τιμή : 251€