2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 41

Δημοσίευση: 13-05-2009 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 41 (Μάϊος 2009)



6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Στα πλαίσια της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (Θεσσαλονίκη, 28-31 Μαίου), το ΕΚΕΒΙ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Google και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων εκδοτών & συγγραφέων», ένα καυτό θέμα που ανάβει φωτιές στον κόσμο του βιβλίου. Ο εκπρόσωπος του Google Ευρώπης, κ. Santiago de la Mora , θα ενημερώσει τους Έλληνες επαγγελματίες σχετικά με την πρόταση του Google για την ψηφιοποίηση βιβλίων. Θα επακολουθήσει συζήτηση με την Anne Bergman-Tahon, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκδοτών (FEP), τον Άρη Πετρόπουλο, διευθυντή του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και εκπροσώπους συγγραφέων. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έλλη Φιλιπποπούλου, νομικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ.

Το13ο Υπόγειο

 

Κάτω από τη λουστραρισμένη επιφάνεια υπάρχει ο διεστραμμένος κάτω κόσμος, που στηρίζει το εμπορικό μεγαλείο του πάνω κόσμου. Οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν σε αλλεπάλληλα παραπτώματα καταδικάζονται και πέφτουν όλο και πιο βαθιά, σε υπόγεια όπου η ακραία εκμετάλλευση βασιλεύει.Όλα αυτά στο βιβλίο του Βαγγέλη Μπέκα Το 13ο Υπόγειο (εκδ. Μπαρτζουλιάνος).

Μηνύσεις για την εγκατάλειψη

 

Αποφασισμένα να αναδείξουν το πρόβλημα του Κάστρου με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια είναι τα μέλη του Συλλόγου "Πολιτών Παρέμβαση". Ταυτόχρονα προχωρούν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου τόσο για την εικόνα και την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το Κάστρο, όσο και για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας στο Ξενία.

 

Μικροί Καλλιτέχνες

 

Καλλιτεχνικές διακρίσεις για τους μαθητές του Γυμνασίου Λούρου που πήραν μέρος στους 15ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες στα Ιωάννινα.

Κατέλαβαν θέσεις ανάμεσα στα σχολεία που βραβεύτηκαν και στις τρεις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν: στην κατηγορία του παραδοσιακού τραγουδιού (β' βραβείο), στην κατηγορία Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα Σύνολα (β' βραβείο) και στην κατηγορία Σύγχρονου Χορού (γ' βραβείο).

MΟΥΣΙΚΗ & ΜΟΥΣΙΚΟΙ

 

Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, η Culturepolis – Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας σχεδιάζει και οργανώνει μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη μουσική κάθε είδους στην Πρέβεζα και στην Πάργα. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν 19-23 Ιουνίου σε διάφορα σημεία της πόλης, δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής στο γεγονός σε μουσικούς και κοινό όλων των ηλικιών και ακουσμάτων: από κλασσική μέχρι ηλεκτρονική, κι από παραδοσιακή μέχρι ρόκ.

Πληροφορίες: 26820 54445 και 6973447018

e-mail: caprevez@otenet.gr