2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 40

Δημοσίευση: 13-04-2009 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 40 (Απρίλιος 2009)



 

ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ
Ο Σπύρος Μαντάς ανήκει στις περιπτώσεις των ανθρώπων που έκαναν το μεράκι τους τέχνη. Περιοδεύοντας επί χρόνια στην Ελλάδα και τη Βαλκανική μελέτησε επί τόπου Ιστορία, Λαογραφία, Τέχνη. Είναι εκπαιδευτικός με σπουδές στο Οικονομικό και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1982 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη μελέτη των πέτρινων γεφυριών αλλά και των μαστόρων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Προς τούτο ίδρυσε το 2001, μαζί με άλλους συνεργάτες, το Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών (ΚΕ.ΜΕ.ΠΕ.Γ.) στο οποίο είναι πρόεδρος. Τελευταία του δουλειά το παρόν λεύκωμα για τα πέτρινα γεφύρια στη Βόρεια Ήπειρο.
(Πληροφορίες: Σπύρος Μαντάς, Ηλία Ζερβού 50, 11144 Αθήνα, τηλ. 210 2010659 & 6938121276)



ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΒΑΝΤΑΣ
Η Βάντα Κουτσοκώστα, γνωστή από την πολύχρονη δράση της στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όπου εργάστηκε ως υπεύθυνη γραφείου Τύπου και στη σύνταξη της εφημερίδας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ αλλά και από την ενασχόλησή της με τη στιχουργική (Καζαντζίδης, Τερζής, Βιτάλη, Σούκας), στο τελευταίο της μυθιστόρημα καταπιάνεται με τον αγώνα μιας νεαρής όμορφης γυναίκας να ξανακερδίσει τη ζωή της.






 

 

 

 

Θα γίνουν τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια;

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου κ. Γκίκας Γρηγόριος απευθύνει χαιρετισμό.
Οι εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση και τις αλλαγές στη νομοθεσία για την εκπαίδευση, που συντελούνται σε επίπεδο κρατών-μελών της Ε.Ε, έχουν δώσει το έναυσμα για συζητήσεις, προβληματισμούς και τοποθετήσεις . Στα πλαίσια αυτά με πρωτοβουλία του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου πραγματοποιήθηκε, στις 23 Μαρτίου 2009, στην αίθουσα «Σκουφάς», στην Άρτα, εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Η μετεξέλιξη των Τ.Ε.Ι. σε Πανεπιστήμια» μ ε εισηγήσεις του κ. Μητρόπουλου Αθανάσιου, Προέδρου Τ.Ε.Ι. Καβάλας, του κ. Ναξάκη Χαρίλαου Καθηγητή Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, του κ. Αντωνίου Αντώνη, Αντιπροέδρου Τ.Ε.Ι. Πειραιά και τέλος του κ. Πασχαλούδη Δημήτριου, Προέδρου Τ.Ε.Ι. Σερρών.  


TA ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟΠΙΑ
«Τα μέσα του τοπία» εκθέτει από την Παρασκευή 3 Απριλίου ο Αρτινός, εκ Γραμμενίτσας, σκηνοθέτης Στράτος Στασινός στον πολυχώρο του «Μακρυγιάννη», παρουσιάζοντας στο αρτινό κοινό και την άλλη του ιδιότητα. Πρόκειται για πίνακες που ετοίμασε ειδικά για την έκθεση αυτή και είναι η πρώτη φορά που εκθέτει έργα ζωγραφικής στην Άρτα. Την πρωτοβουλία είχαν οι Σύλλογοι «Πολιτών Παρέμβαση» και «Ο Μακρυγιάννης». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου και είναι ανοιχτή καθημερινά τις ώρες 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00.












 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ
Επιστημονική συνάντηση για την ελληνιστική κεραμεική θα διεξαχθεί από την Τρίτη 5 έως και το Σάββατο 9 Μαΐου 2009, στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, οδός Αγίας Μαρίνης 55. Στην συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή 147 σύνεδροι. Οι προφορικές ανακοινώσεις ανέρχονται σε 87 και οι ανακοινώσεις τοίχου (posters) σε 38. Η επιστημονική συνάντηση διοργανώνεται από την ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Ηώ Ζερβουδάκη.
Πληροφορίες: Γραμματεία: Χρήστος Κλείτσας. Τηλ: 2651001062 email:ibepka@culture.gr, Αγγελική Πανάτση. Τηλ: 2651072587 e-mail: aihs@culture.gr