2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 02-04-2009 - Τεύχος: Τεύχος 39 (Μάρτιος 2009)



ART FM 103.1 103.1 - ΑΡΤΑ • MUSIC RADIO 102,3  • ORANGE RADIO 96.00  • ORIZON102.4 • POWER FM 92.3 • TOP 105 FM STEREO 105 • ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 91.9 • ΜΕΛΩΔΙΑ FM 101.1 101.1 • ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΡΤΑΣ 103.7 • ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ FM 101.5  • ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ ΑΡΤΑΣ 87.6 • ΡΑΔΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 94.5 
Του Παναγιώτη Κίτσιου*
Ο Αmvrakia 91.9, ο Top fm 105 και ο Οrange radio 96.00 είναι τρεις από τους σημαντικότερους σταθμούς της πόλης της Άρτας, που σας παρουσιάζουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα.
 

Amvrakia Fm 91.9
Λειτουργεί από το 1998, από τις πρώτες μέρες της ελεύθερης (τότε) ραδιοφωνίας. Από το 2001, δουλεύει σε νέα βάση, με την αλλαγή όλης της τεχνολογίας του, με 100% ψηφιακή διαχείριση και ευκολίες. Χρησιμοποιεί το μουσικό αρχείο του Αλέξη Κατσαδωράκη ο οποίος είναι και υπεύθυνος ροής. Ο Amvrakia Fm, μεταδίδεται και στο internet με ένα κάπως πρωτότυπο σύστημα. Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση live.artinoi.gr ο επισκέπτης εκτός από το κλασικό live streaming (Windows Media & WinAmp), έχει την δυνατότητα να βλέπει πιο τραγούδι μεταδίδεται στον αέρα καθώς και τα προηγούμενα, έτσι ώστε να ξέρει όλους τους τίτλους που τον ενδιαφέρουν. Από το 50% αυτών των τραγουδιών μπορεί ταυτόχρονα να διαβάζει και τους στίχους. Έτσι δεν ακούς πλέον ραδιόφωνο, αλλά "βλέπεις ραδιόφωνο". Οι online ακροατές έχουν την δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα στους παραγωγούς, τα οποία εμφανίζονται απ'ευθείας στις οθόνες τους. Καθημερινά, στις 9 το πρωί, η μέρα ξεκινάει με τον Αλέξη Κατσαδωράκη(επανάληψη στις 8 το βράδυ) με μουσικά ταξίδια στα τελευταία 50 χρόνια και από όλα τα μουσικά είδη. Στις 10, δημοσιογραφική ενημέρωση με την Αθανασία Σερδενέ. Κάθε Δευτέρα βράδυ, ο Κώστας Κώτσης κάνει "Υπόγειες Διαδρομές" με την πιο παλιά εκπομπή στην Άρτα (από τα 70's) με βινύλια μόνο!

Τop Fm 105
Ο σταθμός ιδρύθηκε το 1993 από τον Γιώργο Σερβετά. Με σπουδές στη σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Παπαντωνοπούλου στην Αθήνα, πέρασε από πολλά ραδιόφωνα, στούντιο ηχογραφήσεων και διαφημιστικές εταιρείες μέχρι που αποφάσισε να εγκατασταθεί στην γενέτειρα Άρτα των γονιών του και να αποτολμήσει το εγχείρημα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, δημιουργώντας τον TOP FM. Με δικές του ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, με τρία ψηφιακά στούντιο παραγωγής και ηχογραφήσεων και ένα on air ο σταθμός εκπέμπει από το πάρκο κεραιών Άρτας,  καλύπτοντας εκτός από την Άρτα, την  Πρέβεζα, Αμφιλοχία,Λευκάδα, Ιθάκη,  Ιόνιο και μέρος των νομών Ιωαννίνων, Τρικάλων και Αιτωλοακαρνανίας. Όπως μας λέει ο Γιώργος Σερβετάς, ο TOP FM είναι μουσικός σταθμός, παίζει μόνο επιτυχίες απ΄ όλο το μουσικό φάσμα με ποσοστό 70% ελληνικό και 30% ξένο τραγούδι όλο το 24ωρο. Η δομή της ροής είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε σε ανύποπτους συχνούς και πυκνούς χρόνους, να μεταδίδονται και τραγούδια με ιστορία από την ελληνική δισκογραφία αλλά και την ξένη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται κατά τις εργάσιμες ώρες των καταστημάτων, ώστε η ροή να ικανοποιεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ακροατών. Οι ηλικίες που συντονίζονται καθημερινά κυμαίνονται από 13 έως και άνω των 55 ετών. Αυτοματοποιημένα μηνύματα προσκαλούν τους ακροατές καθ΄ όλη τη διάρκεια της ροής, οι οποίοι με τη σειρά τους ρυθμίζουν τη ροή με τις μουσικές τους επιλογές. Ακούνε αυτές τους τις επιλογές να μεταδίδονται άμεσα από τη συχνότητα και αυτό έχει καθιερώσει τον TOP ως ένα real time live radio (πραγματικού χρόνου ζωντανό ραδιόφωνο). Η συντροφικότητα του σταθμού στις παράλληλες δραστηριότητες του κοινού (εργασία, μετακίνηση με οχήματα, ανάγνωση και ασκήσεις μαθημάτων) είναι καθημερινό φαινόμενο.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Γιώργος Σερβετάς - Ιφιγένεια Καραγεώργη - Ευάγγελος Ζαβερδινός

Orange radio 96
Ο ORANGE RADIO (www.orangeradio.gr.) έρχεται να συνεχίσει την 17χρονη ιστορία του ΚΑΝΑΛΙΟΥ 5. Είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός, πάντα κοντά στην τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμά του έχει φτιαχτεί με μεγάλη προσοχή, συνδυάζοντας ενημέρωση (σε συνεργασία και με τον ALPHA RADIO της Αθήνας) και ψυχαγωγία για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ακροατών. Με εκπομπές ενημερωτικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, μουσικές, με καθημερινά δελτία για τα τοπικά αλλά και τα αθλητικά νέα.  Με Παραγωγούς που αγαπούν την μουσική, με Mουσικά νέα, Τοp 10, νέα από τον χώρο του Cinema αλλά και του Αυτοκινήτου, εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμά του, κάντοντάς το πιο ευχάριστο για τον ακροατή.

Παραγωγοί του σταθμού είναι η  Βίκυ Καινούργιου (Είναι Γεγονός - Δευτέρα- Παρασκευή, 10:00 - 11:00 ),  Πάνος Κίτσιος (Mediavox, Τετάρτη, 17:00 - 19:00 ), Δημήτρης Κατσαντούλας (Ματιές στα SPOR, Τρίτη, 17:00 - 19:00 ), Ελένη Λέκκα (Top 30 Hits,  Σάββατο, 12:00 - 14:00 ).

* Ο Παναγιώτης Κίτσιος είναι παραγωγός στο Οrange Radi