2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 39

Δημοσίευση: 02-04-2009 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 39 (Μάρτιος 2009)



Tροπική καταιγίδα
Μια ομάδα ηθοποιών που μετέχει στα γυρίσματα μιας πολεμικής ταινίας εμπλέκεται από τον παραγωγό της, κατά λάθος, σε αληθινό πόλεμο  με μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών κάπου στα δάση της λατινικής αμερικής! Παρά τους χαρισματικούς ηθοποιούς απ’τους οποίους ξεχωρίζει ο Robert Downey Jr. που υποδύεται έναν...μαύρο! Και ο εκπληκτικός Tom Cruise που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση, η ταινία είναι άτεχνα σκηνοθετημένη από τον πρωταγωνιστή της Μπεν Στιλερ, τα αστεία είναι χονδροειδή και στερούνται πρωτότυπου χιούμορ. Πιθανώς όμως αυτό το είδος κωμωδίας που κάποιοι χαρακτηρίζουν πολιτικά ανορθόδοξο!!! να αρέσει σε κάποιο κοινό. Παρά τις επιφυλάξεις μου η ταινία ενδεχομένως να διασκεδάσει τους άρρενες νεαρούς θεατές ιδίως αν την παρακολουθήσουν με την παρέα τους, αλλά αμφιβάλλω αν ακόμα και αυτοί θα τη θυμούνται μετά από λίγο καιρό.




Ου φονεύσεις
Δίδυμο βετεράνων αστυνομικών αναζητεί κατά συρροή δολοφόνο αστυνομικό που εκτελεί εγκληματίες που διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη. Pacino και De Niro όμως το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών ακόμα και ενός απλού θεατή.  Η ιστορία στερείται παντελώς πρωτοτυπίας, οι σκηνές δράσης είναι απογοητευτικές και αμφότεροι οι ήρωες περιδιαβαίνουν στο πανί χωρίς ούτε μια στιγμή να μας πείσουν ότι μετέχουν σε αυτό που κάνουν.
Μόνο για φανατικούς θιασώτες των δύο πρωταγωνιστών και πάλι με επιφύλαξη.






Hancock
Χάρη στο κωμικό ταλέντο των Will Smith, Jason Bateman, και της Charlize Theron το Hancock αποδεικνύεται μια σύγχρονη κωμωδία με έκδηλα στοιχεία σάτιρας που την καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο Smith σκηνοθετεί επιτυχώς χάρη  στο εξισορροπημένο σενάριο των Ngo και Gilligan με τους εξαίρετα ανεπτυγμένους καλοφτιαγμένους χαρακτήρες και τις απίστευτα κωμικές σκηνές. Αν θέλετε κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέψετε το Hancock.







Wanted
Συνηθισμένος νεαρός που όλοι καταπιέζουν, περιφρονούν και εκμεταλλεύονται ανακαλύπτει ότι διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις όταν τον στρατολογεί μια αδελφότητα δολοφόνων. Το έργο βασίζεται σε κόμικ των Mark Millar και J.G. Jones Σκηνοθετεί ο Ρώσος Timur Bekmambetov δημιουργός των “Οι Φύλακες της Νύχτας και Οι φύλακες της μέρας” πρόσφατες εντυπωσιακές ρωσικές ταινίες τρόμου και φαντασίας που βρήκαν διανομή στην Ευρώπη. Η αισθητική του προσέγγιση και η σκηνοθετική του δεινότητα κίνησαν το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ που του ανέθεσαν να σκηνοθετήσει το Wanted με ένα εντυπωσιακότατο cast. Morgan Freeman, Angelina Jolie, James McAvoy σε μια ταινία δράσης άνευ πρωτότυπης πλοκής, αλλά με μερικές εντυπωσιακές sequences fx, εξαιρετικά σκηνοθετημένες. Οι θιασώτες του είδους θα χαρούν τη ταινία παρά την ελλιπή της ιστορία και τους σχηματικούς χαρακτήρες – υπενθυμίζουμε ότι βασίζονται σε κομικ – θα εντυπωσιασθούν από τις σκηνές δράσης ιδιαίτερα του πρώτου μέρους, θα απολαύσουν την Jolie και θα εκτιμήσουν την υποκριτική δεινότητα του McAvoy. Άραγε αυτό δεν περιμένουμε από μια ταινία;