2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


3ο άλμα

Δημοσίευση: 22-03-2009 - Στήλη: Editorial - Τεύχος: Τεύχος 39 (Μάρτιος 2009)



Αργήσαμε λιγάκι, αλλά είμαστε πάλι εδώ. Μετά από δύο μάλλον επιτυχημένες προσπάθειες, ετοιμαζόμαστε για την τρίτη απόπειρα. Με την ίδιαόρεξη και προσμονή, αλλά με περισσότερη γνώση που μας δίδαξε η εμπειρία του παρελθόντος, είμαστε έτοιμοι για το επόμενο τρίτο βήμα, τον 3ο Διαγωνισμό Διηγήματος.

Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με την υποστήριξη του ΕΚΕΒΙ και του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Άρτας καθώς και με την χορηγία φίλων και γνωστών, η ARTA PRESS είναι έτοιμη να δώσει, για μια ακόμα φορά, την ευκαιρία σε αρκετούς εκκολαπτόμενους αλλά και ώριμους συγγραφείς να εκθέσουν το ταλέντο τους στην κρίση μιας κριτικής επιτροπής, που διαθέτει αντικειμενικά, τουλάχιστον «την έξωθεν καλή μαρτυρία». Οι Γιάννης Καλπούζος, Κώστας Κατσουλάρης, Αργυρώ Μαντόγλου, Νώντας Παπαγεωργίου και Πέτρος Τατσόπουλος με την αναγνώριση και το κύρος που διαθέτουν στο λογοτεχνικό χώρο, σε λίγους μήνες από τώρα θα επιλέξουν και θα βραβεύσουν τους νικητές του 3ου Διαγωνισμού Διηγήματος σε μια μικρή τελετή που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του συλλόγου «Μακρυγιάννης». Ο νικητής, οι νικητές, ίσως να είναι και ένας από εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή την εφημερίδα.

Στον 1ο και 2ο Διαγωνισμό Διηγήματος ένα πλήθος διηγημάτων κατέκλυσε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας και το ίδιο περιμένουμε να γίνει και στον 3ο Διαγωνισμό. Πέρα από τη συμμετοχή και τις βραβεύσεις των διαγωνιζομένων, προσωπικά εκείνο που με αρέσει ιδιαίτερα είναι η φιλοξενία, όλων όσοι επιλέγονται για την μικρή λίστα, στην πόλη της Άρτας. Στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, κυρίως νέα παιδιά, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, που διακρίθηκαν με τα διηγήματά τους, ήρθαν φιλοξενούμενα στην Άρτα. Παρακολούθησαν το σεμινάριο δημιουργικής γραφής που έκαναν αναγνωρισμένοι συγγραφείς, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν και μερικά από αυτά βραβεύτηκαν. Την επόμενη ημέρα, ίσως να μετέφεραν στις δικές τους πόλεις τις εντυπώσεις τους. Καλές και κακές. Η μικρή αναγνώριση που τους έγινε στο έργο τους, έστω και από έναν ελάσσονα λογοτεχνικό διαγωνισμό, ενδεχομένως να έχει γίνει κίνητρο για τη συνέχεια της προσπάθειάς τους. Και μόνο αυτό αρκεί για να μας κάνει χαρούμενους.