2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 38

Δημοσίευση: 11-02-2009 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 38 (Φεβρουάριος 2009)



Άκρως καυτό κι απόρρητο
H Linda Litzke (Frances McDormand) μαζί με τον Chad Feldheimer (Brad Pitt) ανακαλύπτουν κατά λάθος ένα cd με τα “απομνημονεύματα” ενός πρώην υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, του Osborne Cox ( John Malkovich) και προκειμένου να λύσουν κάποια οικονομικά τους προβλήματα αποφασίζουν να τον εκβιάσουν.
Ένα κοινότοπο coen-ιστικο fake κατασκοπικό θρίλερ συνωμοσίας, που αν δεν μετείχαν οι συγκεκριμένοι σταρς πιθανώς θα όδευε κατ’ευθείαν στα ράφια των βίντεο-κλαμπς. Η επιτήδευση των Cohen, μετά το εξίσου επιτηδευμένο «καμμία πατρίδα για τους μελλοθανάτος», τείνει προς το ναδίρ της καριέρας τους, όχι πως έχουν ανάγκη, με μόνους υποστηρικτές τους κάποιους κριτικούς κινηματογράφου που επιμένουν να προσπαθούν να πείσουν το ευρύ κοινό, που ευτυχώς δεν πείθεται, ότι οι Κοέν αποτελούν την αφρόκρεμα του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου, μόνο και μόνον επειδή κάνουν ταινίες που δεν αφορούν το ευρύ κοινό.
Μόνο για θιασώτες των Κοέν και για όσους θέλουν να απολαύσουν τον Μπραντ Πιτ σε ένα κόντρα ρόλο.

 



Mamma mia
Μιούζικαλ που διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί. Η Σόφι (Amanda Seyfried) που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Σκάι ανακαλύπτει το ημερολόγιο της ανύπαντρης μητέρας της Meryl Streep και μαθαίνει ότι οι υποψήφιοι πατέρες της είναι τρεις. Προσκαλεί λοιπόν και τους τρεις προκειμένου να την παραδώσει στο γαμβρό. Τους υποψήφιους μπαμπάδες υποδύονται οι Pierce Brosnan, Colin Firth και Stellan Skarsgad και τις φίλες της Meryl Streep, oi Julie Walters και Christine Baranski. Μια αυθεντική Χολυγουντιανή ταινία με την ποπ μουσική των ABBA, ερμηνευμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Η ταινία προσφέρεται για DVD με παρέα.
Η ταινία πάσχει από σεναριακές αφέλειες και σκηνοθετικές αδεξιότητες αλλά τι σημασία έχει όταν σου προσφέρει δύο ώρες υπέροχης διασκέδασης και επιπλέον διαφημίζει με το καλύτερο τρόπο την χώρα μας και τις ομορφιές της.

 



H ομίχλη
Το The Mist βασίζεται σε διήγημα του Stephen King και παρόλο που ανήκει στο είδος των thriller/horror γυρισμένο με ελάχιστα χρήματα, (προδίδεται από τα εφέ) διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή τόσο λόγω του σεναρίου, και ιδίως του Thomas Jane, όσο και χάρις στην υπέροχη σκηνοθετική προσέγγιση του Darabont. Το φιλμ είναι αξιοπρεπέστατο και παρακολουθείται με προσήλωση από τους θιασώτες του είδους.

 

 

 

 

Έχετε κάνει κράτηση;
Στην επανέκδοση του Γερμανοϊταλικού ρομάντσου “Bella Martha”, η Catherine Zeta-Jones και ο Aaron Eckhart, συναντιούνται, συγκρούονται και ερωτεύονται μέσα στη κουζίνα ενός ακριβού εστιατορίου, όπου εργάζονται αμφότεροι ως σεφ. Ενδιαφέρουσα ρομαντική κομεντί με συμπαθείς χαρακτήρες αν και κάπως αταίριαστους μεταξύ τους. Η ταινία εν τούτοις βλέπεται ευχάριστα.