2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 18

Δημοσίευση: 21-04-2007 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 18 (Μάρτιος 2007)



  • Ήμουν σαφής, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης, για τη μελέτη και το Προεδρικό διάταγμα που αφορά στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, προκαλώντας γενική ασάφεια σε όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και κοινότητες. Οι οποίοι, ως γνωστόν, αγαπητό μου πνεύμα, θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως στις 15 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία που τους έθεσε ο υφυπουργός.

  • Προς τούτο, δήμαρχοι και κοινοτάρχες έχουν στρωθεί στο διάβασμα των 3000 σελίδων και των 27 χαρτών, προκειμένου να προλάβουν το τελεσίγραφο. Διαφορετικά, από την επομένη, θα ζητούν ακρόαση από τον πασά...συγνώμη, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας ήθελα να πω, στον οποίο θα υπάγεται ο αντίστοιχος Φορέας των Τζουμέρκων.

  • Αυτά πληροφορήθηκε ο δήμαρχος Αθαμανίας Οδυσσέας Δράκος και ως άλλος Οδυσσέας
    Ανδρούτσος κατήγγειλε το κράτος των Ιωαννίνων, ετοιμάζεται δε να εκστρατεύσει με σώμα Τζουμερκιωτών και Ραδοβυζινών στη λίμνη Παμβώτιδα.

  • Μετά από την εξέγερση του καπετάν - Δράκου, οι Γιαννώτες όρισαν σύνορο τον ποταμό Άραχθο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Καλογιάννης, με εκστρατευτικό σώμα χιλίων ανδρών, κινείται να πιάσει τα υψώματα στη γέφυρα της Πλάκας.

  • Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Θεόδωρος Κολιοπάνος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις γαλάζιες προσλήψεις στον ΟΠΑΠ, θεωρώντας, ίσως, ότι ο κρατικός τζόγος δεν πρέπει να έχει χρώμα.

  • Και οι 300 να εκλέγονται από το λαό πρότεινε για τους βουλευτές ο Κώστας Καραμπίνας και αμέσως ο Καρμανλής έσπευσε να προτείνει το διπλασιασμό των βουλευτών Επικρατείας στα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος. Τελικά, μετά απο διαπραγματεύσεις Καραμπίνας και Καραμανλής συμφώνησαν να παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας, κάτι το οποίο εξάλλου εκφράστηκε και στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

  • Να αναπτύξουν ζωντανές σχέσεις με την κοινωνία ζήτησε από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος της κομματικής ανασυγκρότησης για την Ήπειρο, Στέφανος Μανίκας. Να εικάσω, αγαπητό μου πνεύμα, ότι μέχρι σήμερα τις θεωρούσε νεκρές;

  • Το αίτημα για δημόσια και δωρεάν παιδεία απαιτεί ριζικές αλλαγές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας - αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ- και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνο στα πλαίσια μιας λαϊκής οικονομίας σε μια λαϊκή εξουσία. Tώρα ησύχασα, αγαπητό μου πνεύμα, γιατί και αυτό το πρόβλημα μαζί με όλα τα άλλα, θα λυθεί αμέσως μετά την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων.

  • Ποιοί επιθυμούν να κλείσουν τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας στην Άρτα θέτει το ερώτημα η Γ.Σ. του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής. Δεν γνωρίζω, αγαπητό μου πνεύμα ποιοί επιθυμούν να κλείσουν, αλλά γνωρίζω ποιοι διακαώς δεν το επιθυμούν: οι ιδιοκτήτες γκαρσονεριών στα πέριξ

  • Παρθενική εμφάνιση στα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας έκανε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαγιάννης αλλά ο καιρός τα χάλασε και έτσι δεν μπόρεσε να φέρει τη Φιλαρμονική με τα σαράντα όργανα και τα κάνα δύο κλαρίνα για να παίξει σαρακοστιανά...

Αντίλογος