2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


CES 2009: Viva Las Vegas!

Δημοσίευση: 11-02-2009 - Στήλη: Ψηφιακός Κόσμος - Τεύχος: Τεύχος 38 (Φεβρουάριος 2009)



Η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση ηλεκτρονικών ειδών που απευθύνονται στον καταναλωτή πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιανουάριο. Η Artapress αν και δεν παρευρέθηκε (ως φυσική οντότητα) στην εν λόγω έκθεση, εξασφάλισε όμως τις πιο εντυπωσιακές τεχνολογίες που άφησαν το στίγμα τους:


Windows 7


Η νέα πλατφόρμα της Microsoft, ονόματι Windows 7, κάνει τα πρώτα ενθαρρυντικά της βήματα στην CES. Βασισμένα στα Vista, τα οποία όπως γνωρίζετε δεν έχουν τύχει και ιδιαίτερης αποδοχής, τα Windows 7 δείχνουν να μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα του προηγούμενου λειτουργικού και να κάνουν τη διαφορά. Αν και ακόμα σε beta, δείχνουν γρήγορα και ακόμα πιο εύχρηστα. Τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το site της Microsoft.

Give it a shot.PalmPre


Επιτέλους Palm! Αν και πολλοί είχαν ξεγράψει την Palm από την αγορά των Smartphones, αυτή αντεπιτίθεται με το καινούριο Palm Pre και έρχεται να κάνει το καλό ακόμα καλύτερο.  Έχει πολύ ωραίο design, “δυνατά” τεχνικά χαρακτηριστικά , qwerty keyboard και το πιο βασικό όλων: εκπληκτικό User Interface! Θα γίνει το νέο Palm Pre ένα iPhone killer; Ο χρόνος θα δείξει. Το κακό είναι ότι δεν θα το βρούμε στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του έτους. Υπομονή!

LG Amoled Displays

Και όμως  είναι η καινούρια σας τηλεόραση. Η LG δίνει στην αγορά active-matrix OLED TV με πάχος 0.85 cm και εκπληκτικά ζωντανά χρώματα ανεξαρτήτως γωνίας θέασης. Με το γνωστό φινίρισμα της LG και απόδοση του μαύρου που θα κάνει και τις καλύτερες Plasma να ζηλέψουν, αποτελεί το διάδοχο των LCD TV που έχουμε στα σπίτια μας. Το κακό είναι (πάλι) ότι θα περιμένουμε έως το τέλος του χρόνου...

Asus EEE Keyboard

Αν και όλοι γνωρίζουμε πια τα Asus Eee PCs (ναι ναι αυτά τα μικρά που τα δείχνουν και στη διαφήμιση...) η Asus μας μπερδεύει με τα Eee Keyboard; Τι είναι αυτό πάλι; Μα τι άλλο από ένα ολόκληρο PC μέσα σε ένα.. keyboard!! Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής βάλθηκε να μας τρελάνει και αν και είμαστε σε δύσκολη ηλικία, θα πρέπει να το δοκιμάσουμε. Με φοβερό deisgn, backlighted keys, 5’’ touchscreen (αντί για numeric keyboard) και Ultra Wideband HDMI transmitter, θα μπορεί  να μετατρέψει τις τηλεοράσεις εύκολα σε multimedia station..

 

 

Η CES φέτος είχε πιο πολύ από όλες τις χρονιές μια οικολογική χροιά. Όλες οι εταιρίες ανέφεραν συνέχεια στα προϊόντα τους για την επίδραση στο περιβάλλον, το επερχόμενο Energy Star 3.0, το ROHS compliance, μείωση παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα, κτλ. Αν μη τι άλλο αυτό φανερώνει ότι πλέον οι εταιρίες λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους το περιβάλλον. Everything Green! Τα προϊόντα της CES είναι πραγματικά αναρίθμητα. Θα ήταν άτοπο στην μικρή αυτή στήλη να προσπαθήσουμε να τα “συμπιέσουμε” όλα.  Αυτά όμως τα λίγα που παρουσιάστηκαν δείχνουν μια εικόνα του τι θα δούμε (ελπίζω από την άλλη στήλη μας) μέσα στους επόμενους μήνες.
Καλή μας Χρονιά.