2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Mελετούν τις μελέτες

Δημοσίευση: 18-12-2008 - Στήλη: Τα Δημοτικά - Τεύχος: Τεύχος 37 (Δεκέμβριος 2008)



H δημοτική αρχή το έχει ρίξει πολύ στη μελέτη της πολεοδόμησης "Πέραν του Τριγώνου"  περιοχής. Δεν εξηγείται διαφορετικά που η επίλυση ενός δυσβάστακτου κοινωνικού προβλήματος έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας. Μια ολόκληρη γενιά έχει φύγει και φεύγει συνεχώς, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός δημοτικού άρχοντα. Τον Ιανουάριο του 2005 οι κάτοικοι υπενθύμιζαν με υπόμνημά τους στο δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη ότι είχαν περάσει περισσότερα από 12 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας πολεοδόμησης της περιοχής (: από το 1993 με την απόφαση 274/93 του τότε Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία παρελήφθη η πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής).
Από εκείνο το υπόμνημα μεσολάβησε μια πληθώρα επιστολών και τεκμηριωμένων προτάσεων προς τη δημοτική αρχή για να λυθεί το πρόβλημα, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα. Σήμερα, αρχές του 2009, άλλα τέσσερα χρόνια προστέθηκαν στο γαϊτανάκι της κοροϊδίας και βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, δηλαδή των μεγάλων λόγων και των ανύπαρκτων έργων.
Τον Οκτώβριο του 2007 ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Χρηστούλης, μεταφέροντας τη δέσμευση του δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, δήλωσε δημοσίως ότι το θέμα της μερικής πολεοδόμησης της περιοχής "Πέραν του Τριγώνου" θα έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων.  Φυσικά, αν και πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος,  κανένα θέμα δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά οι κάτοικοι δεν έλαβαν καμία απάντηση, όπως επιβάλλουν στοιχειωδώς οι καλοί πολιτικοί τρόποι πολιτικής συμπεριφοράς. Την ίδια τύχη είχε  και η αίτηση απο  πλευράς κατοίκων (νόμιμο  δικαίωμα) για συζήτηση   στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνος Καραγιώργος  ήταν υποχρεωμένος από τα άρθρα 214 και 215 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να εισάγει το θέμα, εντός 30 ημερών,  έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες και πάλι δεν υπήρξε απάντηση. Ή είναι πολύ κουρασμένοι εκεί στο Δημαρχείο ή νιώθουν πολύ σίγουροι για τους εαυτούς τους. Ο καιρός θα δείξει, ωστόσο το ερώτημα παραμένει καίριο. Ποιοί και γιατί καθυστερούν την ένταξη του υπόλοιπου κομματιού του Τριγώνου (σημειωτέον ενταγμένου στο ΓΠΣ);