2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 34

Δημοσίευση: 16-09-2008 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 34 (Σεπτέμβριος 2008)



Sweeny Todd

Το Sweeney Todd αποτελεί μεταφορά του γνωστού και πετυχημένου μιούζικαλ που επί έτη παίζεται στη λονδρέζικη σκηνή.  Αυτό σημαίνει πως οι εξαιρετικοί πρωταγωνιστές Depp Bonham Carter Rickman βασίζονται περισσότερο στις  ικανότητες τους ως αοιδοί και ελάχιστα στις ερμηνευτικές εξού και το σύνολο αφορά κυρίως τους θαυμαστές των ανωτέρω ηθοποιών και τους λάτρεις του είδους. Οι κινηματογραφόφιλοι, οπαδοί του Burton θα χαρούν ένα τεχνικά αρτιότατο, σκοτεινό έργο με αρκετές σκηνές σπλάτερ αλλά και μερικές αξιόλογες δραματικές σκηνές. Για ιδιαίτερους θεατές.

 


Υποψίες

Έναν χρόνο μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο υπέπεσε και κόστισε την ζωή στον πατέρα του, ο 18χρονος Κάιλ, αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Το τελευταία του έκρηξη θα του κοστίσει τρίμηνο κατ οίκον περιορισμό, που αν τον καταπατήσει θα πάει σε αναμορφωτήριο. Γρήγορα θα βαρεθεί τη τηελόραση και τα παιχνίδια βίντεο  και θ’αρχίσει να παρακολουθεί τους γείτονές του. Μερικά πολύ περίεργα περιστατικά όμως θα κάνουν τον έφηβο να πιστέψει, πως στην απέναντι κατοικία, ζει ένας κατά συρροή δολοφόνος. Tο Disturbia είναι εμπνευσμένο από τον Σιωπηλό Μάρτυρα  του Hitchcock. Στη θέση του Stewart ο ταλαντούχος εικοσάρης Shia LaBeouf που δείχνει πως διαθέτει τα εχέγγυα για ένα σπουδαίο μέλλον. Μαζί του η όμορφη Sarah Roemer, ο David Morse και η γοητευτική Carrie-Anne Moss.



Sex and the city

Τέσσερα χρόνια μετά τη σειρά, η ταινία παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των κοριτσιών. Καθώς δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο της σειράς τολμώ να πω ότι παρακολούθησα ανεπηρέαστος τη ταινία και ομολογώ ότι την καταχάρηκα. Σημειωτέον ότι την είδα σε κάποιο κινηματογράφο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και σας διαβεβαιώνω ότι το παρισινό κοινό διασκέδαζε αφάνταστα, αν κρίνω από τα συχνά γέλια τους, την γαμήλια περιπέτεια της  Sarah Jessica Parker. Θα διαφωνήσω δε ότι πρόκειται για καθαρά γυναικεία ταινία. Είμαι της γνώμης ότι πολλοί άνδρες θα περάσουν ευχάριστα ένα δίωρο παρακολουθώντας αυτή τη δραματική κομεντί που χαρακτηρίζεται από αληθοφάνεια. Μια ταινία για να γελάσετε, να κλάψετε, να συγκινηθείτε, να χαρείτε με πολλές υπέροχες στιγμές που υπενθυμίζουν ότι καλά θα κάνουμε να μη παίρνουμε τη ζωή πολύ στα σοβαρά.

 

 

 

Ένας άγνωστος ανάμεσα μας

Ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ χωρίς ίχνος σωματικής βίας όπου πρταγωνιστεί ο Pierce Brosnan στο ρόλο του επικίνδυνου, απρείσακτου που παρεισφρύει στη ζωή ενός καθόλα αρμονικού ζευαγριού απάγοντας τη μονάκριβή τους κόρη. Προκειμένου να τους επιστρέψει σώα τη κόρη τους οι γονείς υποχρεώνονται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του απαγωγέα. Οι επώδυνες ψυχικά δοκιμασιες που τους υποβάλλει αναγκάζει το ζευγάρι να αποβάλει το προσωπείο της υποδειγματικής οικογένειας και να επιδείξει το αληθινό του πρόσωπο. Το τέλος αν και κάπως υπερβολικό θα αποζημιώσει τους πιό απαιτητικούς θεατές. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε καθηλώνει χάρη στο καλό σενάριό του, την υπέροχη ατμόσφαιρα του και το εξαιρετικό καστ.