2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Κατάληψη στο μέλλον

Δημοσίευση: 18-04-2007 - Στήλη: Εδώ ΤΕΙ - Τεύχος: Τεύχος 17 (Φεβρουάριος 2007)



Το άρθρο 16 και μαζί του και οι καταλήψεις χτυπούν πάλι; Απ’ ότι φαίνεται ναι. Ήδη αρκετές σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη.

Πάντως στην δικιά μας δεν μπορώ να πω πως παρατηρούμε κάποια ιδιαίτερη κινητοποίηση σχετικά με το θέμα. Πράγμα που με ενοχλεί λιγάκι και ίσως όχι μόνο εμένα. Και μην κρίνετε αυτή την άποψη με ευκολία και αφέλεια γιατί σας λέω αυτό. Κανείς δεν θέλει να θυσιάσει άλλο ένα εξάμηνο χρωστώντας επιπλέον μαθήματα λόγω καταλήψεων, αλλά η εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το άρθρο 16, μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς από τους φοιτητές (μην εξαιρώντας τον εαυτό μου) και ακόμη για το μέλλον των ίδιων των Τ.Ε.Ι , από τα οποία φιλοξενούμαστε. Αναρωτιέμαι πόσο έχουμε αποκοιμηθεί ή στέκουμε σαστισμένοι πίσω από την ανασφάλεια μας για το μέλλον όταν ακούω απόψεις (νέων) ανθρώπων να λένε: «Δεν θέλω να χάσω κι άλλο καιρό κάνοντας κατάληψη, μα αν το άρθρο εφαρμοστεί ίσως θα αναγκαστώ να αφήσω τη σχολή….» (ασχολίαστο!). Είναι βέβαια και λίγο λογικό μ’ όλα αυτά να αρχίσουμε κάπου να το χάνουμε.Και μέσα σε όλη τη σχετική παρακμή της παιδείας ίσως και λίγο ειρωνικό το γεγονός πως το νέο κτίριο που θα φιλοξενήσει τους σπουδαστές του τμήματος Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του Τ.Ε.Ι είναι έτοιμο.

Απ’ ό,τι ακούγεται (γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μ’ αυτά) το κτίριο θα παραδοθεί τελικώς μετά την εξεταστική περίοδο. Ας ελπίσουμε πως η αλλαγή και η βελτίωση δεν θα περιοριστεί μόνο στο κτίριο.