2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σαρακήνικο Πάργας

Δημοσίευση: 12-07-2008 - Τεύχος: Τεύχος 33 (Ιούλιος - Αύγουστος 2008)



 

ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΠΑΡΓΑΣ

Δεν είναι απαραίτητο να ταξιδέψετε στην άλλη άκρη του κόσμου  για να βρείτε το  μικρό σας  καλοκαιρινό παράδεισο.
Στο βορειοδυτικό κομμάτι της Πρέβεζας, υπάρχει μια καλά "κρυμμένη"  πανέμορφη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά, το Σαρακήνικο.

Της Ράνιας Μάργαρη

Απέχει περίπου 12 χλμ από την κοσμοπολίτισσα Πάργα, αλλά την ίδια στιγμή φαίνεται να απέχει από αυτήν μίλια, λόγω της αντίθεσης στο ρυθμό ζωής που έχουν. Ακολουθώντας το δρόμο από Πάργα προς την Ηγουμενίτσα, λίγο μετά από την Ανθούσα και την Αγιά βρίσκεται καλά κρυμμένος μέσα σε έναν ελαιώνα ο πανέμορφος κολπίσκος με τα γαλαζοπράσινα νερά. Ονομάστηκε Σαρακήνικο, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ είχαν βρει καταφύγιο παλιά οι Σαρακηνοί πειρατές.


Παρέα Ιταλών γευματίζει με αχινούς που μόλις έβγαλαν από τη θάλασσα του Σαρακήνικου


Θα το λατρέψετε, εάν έχετε ανάγκη απομόνωσης, ηρεμίας και επαφής με την φύση, χωρίς ωστόσο να σας λείψει η άνεση που παρέχουν οι ξαπλώστρες και   οι ομπρέλες της οργανωμένης παραλίας. Ακόμα μπορείτε να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα ή καγιάκ, για τις εξορμήσεις σας στις κοντινές παραλίες. Αγαπημένη ενασχόληση, όσων συχνάζουν εδώ, είναι το ψάρεμα καθώς και οι καταδύσεις. Το καλύτερο δε,  είναι πως μπορείς να μείνεις σε διαμερίσματα, ακριβώς πάνω από την παραλία, με  εκπληκτική θέα στον κολπίσκο και το πέλαγος.


Όπως σε ένα από τα 14 δωμάτια της Villa Sarakina (από 50ευρώ το δίκλινο) με  υπέροχη θέα στη θάλασσα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο και ψυγείο. Για φαγητό υπάρχει ταβέρνα με πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ενώ στο beach bar του Αlex,  θα απολαύσετε φυσικούς χυμούς και κοκτέιλς  ή απλά τον καφέ σας. Στο Σαρακήνικο δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξετε. Ακόμα και αν δεν προτιμάτε ή βαρεθείτε τη θάλασσα,  μπορείτε  να κάνετε τις βουτιές σας στη μοναδική πισίνα της παραλίας, στην ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ. Και κατόπιν να απολαύσετε μια από τις νόστιμες συνταγές του ή να πάρετε τον καφέ ή το ποτό σας, μια ανάσα από το κύμα.


Ωστόσο, αν κάποια στιγμή θελήσετε να βρεθείτε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, τότε η κοσμοπολίτισσα Πάργα απέχει με το αυτοκίνητο περίπου 15 λεπτά (ή μισή ώρα με το καραβάκι). Η  Πάργα θυμίζει έντονα νησί και προσφέρεται για βόλτες στα γραφικά της σοκάκια. Κοντά υπάρχουν πολλές παραλίες πολυσύχναστες, οι περισσότερες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από το Σαρακήνικο, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.



ΒΑΛΤΟΣ Πάργας

Η Πάργα, γραφική και κοσμοπολίτισσα ταυτόχρονα, με μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά βρίσκεται χτισμένη αμφιθεατρικά στο βράχο που τον στεφανώνει μεγαλοπρεπές ενετικό κάστρο του 17ου αιώνα. Βόρεια του κάστρου απλώνεται η μεγάλη, μήκους 3 χλμ, αμμώδης παραλία του Βάλτου, περιτριγυρισμένη από τον ελαιώνα. Η ομορφιά του τοπίου, τα πεντακάθαρα νερά, η απέραντη ακτογραμμή και φυσικά ο χαρακτηριστικός ελαιώνας οδήγησαν τους πρωτεργάτες του club Mediterane το 1951 να κτίσουν ένα από τα πρώτα club σε όλο τον κόσμο στον Βάλτο, καθιστώντας έτσι γνωστή την Πάργα σε όλο τον κόσμο. Το club το 1979 μεταφέρθηκε από την Πάργα στην Κέρκυρα, η περιοχή όμως συνέχισε να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.
O Βάλτος, με το έντονο νεανικό του χαρακτήρα. εκτείνεται σε περίπου 3 χλμ και βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον βράχο, όπου είναι κτισμένο το κάστρο της Πάργας. Καθαρή και ήρεμη θάλασσα με χαρακτηριστική άμμο και βότσαλα. Διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή και είναι σημείο συνάντησης για τις νεώτερες ηλικίες. Ενα τέτοιο meeting point είναι το Yacht Club, πάνω στην αμμουδιά και δίπλα στο κύμα.