2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Θέατρο Δωδώνη, κλειστόν.

Δημοσίευση: 12-07-2008 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 33 (Ιούλιος - Αύγουστος 2008)



  • Όσο περισσότερο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο αυξάνει και ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκουν αφορμή για απόδραση στις κοντινότερες παραλίες των γειτονικών νομών της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Παρόλα  αυτά τα Γιάννενα δεν αδειάζουν ποτέ αφού και φέτος όπως δείχνουν τα  πράγματα μέχρι στιγμής πολλοί είναι αυτοί, Έλληνες και ξένοι, που θα προτιμήσουν εναλλακτικές διακοπές επιλέγοντας την περιοχή μας.

  • Δυστυχώς όμως για 10η χρονιά ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη του νομού, το μνημείο της αρχαίας Δωδώνης, παραμένει κλειστό, κάτι που τις προάλλες προκάλεσε την κινητοποίηση του δημάρχου και κατοίκων της   περιοχής οι οποίοι ζητούν άμεση χρηματοδότηση ώστε να επαναλειτουργήσει το μνημείο, κάτι που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή.

  • Αναστατωμένοι όμως είναι και οι κάτοικοι της οδού Παπανδρέου στην πόλη των Ιωαννίνων οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση για δημιουργία Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην περιοχή αφού κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει το ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα διαταράξει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον πλησίον της λίμνης. Μάλιστα συμπαραστάτες στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής είναι σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του νομού και του Δήμου Ιωαννιτών.

  • Ένα ακόμη θέμα που όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει συνέχεια, αποτελεί η σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής με τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ. Η σύμβαση της σύνδεσης υπεγράφη προ ολίγων μηνών παρόλα αυτά η αντιπαράθεση του Δήμου Πασσαρώνας και της ΔΕΥΑΙ καλά κρατεί, αφού όπως καταγγέλει ο δήμαρχος Πασσαρώνος δεν παράγουν όλες οι επιχειρήσεις αστικά λύματα και έτσι δεν μπορούν να συνδεθούν με τον βιολογικό καθαρισμό ο οποίος παραμένει ακόμα τσιμεντοποιημένος.

  • Άσχημα τα νέα για όσους κάνουν χρήση της Εγνατίας Οδού, αφού όπως ανακοίνωσε τις προάλλες ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γιώργος Σουφλιάς( κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Εγνατίας Οδού στον Κόμβο της Πεδινής), από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι θα επιβληθούν διόδια στο τμήμα της Εγνατίας στην Ήπειρο.

  • Ευχάριστα τα νέα από την άλλη για τους εμπόρους και τους  εμποροϋπαλλήλους της πόλης αφού για άλλη μια χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων αποφάσισε στην Γενική τους Συνέλευση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά τους και τα 8 Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου ώστε να μπορέσουν και αυτοί να αποδράσουν σε κάποια παραλία.

  •  Όσον αφορά τώρα την πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού, αυτή είναι πλούσια και ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα προκειμένου να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό θεατή και ακροατή. Το σίγουρο είναι πως για μια ακόμη χρονιά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών «έκλεισε» για εμφανίσεις στα Γιάννενα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου οπότε ας έχετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας ανοιχτά προκειμένου να μην χάσετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη.

  • Κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι και το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που εντάσσονται στα «Ηπειρωτικά 2008» με την αρχή να κάνει η ερασιτεχνική ομάδα της Αδελφότητας Ραφτανιτών με την κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης», ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο την αρχή κάνει η Εταιρεία Τέχνης «5η Εποχή» και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας με το έργο «Η 12η νύχτα». Όλες οι παραστάσεις που εντάσσονται στα «Ηπειρωτικά» θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στο θέατρο της ΕΗΜ.