2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 32

Δημοσίευση: 11-06-2008 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τεύχος 32 (Ιούνιος 288)



No Country for Old Men Το No Country for Old Men είναι μια νουβέλα του αμερικανού συγγραφέα Cormac McCarthy πρόκειται για την 12η ταινία των υπερτιμημένων αδερφών Ethan και Joel Coen και η πλοκή είναι απλoική και ήκιστα αληθοφανής· Το 1980, στο Τέξας κάπου κοντά στα σύνορα με το Μεξικό ο Llewelyn Moss βρίσκει μια βαλίτσα που περιέχει εκατομμύρια $ γεγονός που θα προκαλέσει την καταδίωξή του από επαγγελματίες δολοφόνους. Ο Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) είναι ο σερίφης της κομητείας και προσπαθεί να τον βρει πρώτος, έτσι ώστε να τον προστατέψει. Ο Anton Chigurh Javier Bardem είναι ένας μονοδιάστατος κινηματογραφικός “κακός” . Δεν είναι απλά ένας επαγγελματίας δολοφόνος που κυνηγάει τον Llewely για να πάρει πίσω τα λεφτά, είναι ένας ψυχοπαθής που ενεργεί ως λειτουργός του θανάτου. Οι Coen επανέρχονται μ’ ενα έργο φόρμας και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν το όσκαρ. Μια ταινία που δεν δικαιολογεί την παραγωγή της και αφορά μόνον τους σινεφίλ και τους θιασώτες των Κοέν.

I am Legend

Παρά την έκπληξη των θεατών που έχουν δει τις προηγούμενες μεταφορές (The Last Man on Earth και Omega Man) του ομοτίτλου μυθιστορήματος του Richard Matheson, I Am Legend τούτο έσπασε τα ταμεία και δικαιωματικά κατέκτησε μια θέση στο βάθρο των Blockbusters του 2007. Με εμφανείς σεναριακές αδυναμίες, το I am Legend προσδίδει βαρύτητα περισσότερο στα στοιχεία δράσης και τρόμου και λιγότερο στα στοιχεία προβληματισμού του ήρωα σχετικά με την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει για την σωτηρία του ανθρώπινου είδους που έχει είτε αφανιστεί από έναν ιό, είτε έχει μεταμορφωθεί σε απόκοσμα τέρατα. Εντυπωσιακός ο Will Smith στο ρόλο του Neville, επιβλητική η φωτογραφία, και εκπληκτικό το μονταζ χωρίς εν τούτοις να αποφεύγονται κάποιες υπερβολές στην παράταση κάποιων σκηνών αγωνίας και χωρίς να πείθουν οι «τερατόμορφοι» άνθρωποι.

The Other Boleyn girl

To σύγχρονο ιστορικό δράμα επιδιώκει να αναβιώσει δοξασμένες μέρες του παρελθόντος και να προσφέρει εύληπτη διασκέδαση στο κοινό αποφεύγοντας επιμελώς να αναθεωρήσει την παραποιημένη παγκόσμια ιστορία. Όσοι καταπιάνονται με τα ιστορικά δράματα περιορίζονται στο προσωπικό δράμα του ήρωα ή της ηρωίδας σαν οι ήρωες να είναι αποκομμένοι από την εποχή τους και τις συγκυρίες και παραμέτρους που συνέβαλαν στην ανάδειξή τους σε ιστορικές μορφές. Έτσι και The Other Boleyn Girl περιορίζεται στην εξιστόρηση της σχέσης του Ερρίκου του 8ου με τις δύο αδελφές Boleyn και τα γεγονότα που οδήγησαν στον γάμο του Ερρίκου με την Άννα και εξ αιτίας αυτού την απόσχιση της Αγγλίας από την καθολική εκκλησία. Για όσους λοιπόν αρέσκονται σε αισθηματικά δράματα εποχής η ταινία μάλλον δεν θα τους απογοητεύσει.

Προσεχώς Ζάμπλουτοι

Αδέκαρος κυνηγός θησαυρών ανακαλύπτει στοιχεία για την ύπαρξη ενός ναυαγίου που μετέφερε χρυσό από την αμερική στην Ισπανία και ρίχνεται στο κυνήγι του μαζί με την γλυκύτατη πλην πρώην σύζυγό του. Στην προσπάθειά τους μπλέκονται καλοί, κακοί και αδιάφοροι αλλά τελικά ως συνήθως το καλό και ο έρωτας θριαμβεύουν. Ο McConaughey εμηνεύει έναν όμορφο πλην σαχλό χαρακτήρα και η Kate Hudson έναν αντίστοιχο θηλυκό χαρακτήρα. Αν σας αρέσει το δίδυμο θα χαρείτε μια καλοκαιρινή, ρομαντική περιπετειούλα που θας κάνει να χαμογελάσετε αρκετές φορές.