2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Tzoumerka Art Festival 2008

Δημοσίευση: 11-06-2008 - Τεύχος: Τεύχος 32 (Ιούνιος 288)



Tzoumerka Art Festival 2008

Πέρσι το φεστιβάλ άνοιξε τα φτερά του, φέτος είναι έτοιμο να πετάξει ακόμα ψηλότερα.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά καλλιτέχνες από ποικίλους χώρους έκφρασης, αναζήτησης και πειραματισμού δίνουν ξανά ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Δασικού Χωριού, κάτω από τις επιβλητικές κορφές των Τζουμέρκων. Η περσινή του επιτυχία οδήγησε τους διοργανωτές να εντάξουν στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ δύο καινούριες ενότητες:


Tzoumerka Digital Express
O πρώτος εξπρές διαγωνισμός ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους και ψηφιακών φωτογραφιών, που διεξάγεται στην Ελλάδα. Στους νικητές θα δοθούν βραβεία, με πρώτο 3.000,00 ευρώ στην κατηγορία ταινίας και 1.000,00 ευρώ στην κατηγορία φωτογραφίας.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες έχουν να  κάνουν μία ταινία μικρού μήκους ή επεξεργασμένες ψηφιακές φωτογραφίες, μέσα σε διάστημα 72 ωρών, πάνω σε ένα θέμα το οποίο θα τους δοθεί επιτόπου. Πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μνημεία και τα τοπία των Τζουμέρκων και να παρακολουθήσουν από επαγγελματίες δύο σεμινάρια,  ένα με θέμα τις βασικές αρχές του σεναρίου και ένα δεύτερο με θέμα το ψηφιακό μοντάζ. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν άτομα ή ομάδες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, χωρίς περιορισμούς. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να φέρει τον δικό της εξοπλισμό (camera, laptop, κ.ά) και τους τεχνικούς που ενδεχομένως θα χρειαστεί. Χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού και των σεμιναρίων από 16 έως 20 Ιουλίου. Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ, ανά ομάδα, στην κατηγορία ταινίας και 20 ευρώ στην κατηγορία φωτογραφίας.


Workshops
Η δεύτερη ενότητα αφορά σε μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων, τα οποία στην περσινή διοργάνωση ήταν ένα σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων. Φέτος αποκτούν τις δικές τους ημερομηνίες, ενώ εμπλουτίζονται και με διάφορα άλλα workshops εναλλακτικού ενδιαφέροντος, εκθέσεις βιολογικών ή και τοπικών προϊόντων και outdoor δραστηριότητες αναψυχής. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν μια σειρά από γνώσεις τις οποίες να μπορούν χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή για να καλυτερεύσουν την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία, σεβόμενοι το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Τα workshops (εργαστήρια) περιλαμβάνουν θέματα γνωριμίας με συστήματα σωματικής και πνευματικής άσκησης, διαλογισμού  και θεραπείας, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από παλιές ανατολικές παραδόσεις.
Επίσης θα γίνουν εργαστήρια εξοικονόμησης ενέργειας, λαϊκής τέχνης, παραδοσιακής μαγειρικής, και άλλα.Το πρόγραμμα θα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί κάποιος συμμετέχων να παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια, έχοντας ταυτόχρονα και ελεύθερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες όπως περιπάτους, mountain biking, rafting κ.ά. Τον βασικό κύκλο σεμιναρίων θα συμπληρώνουν ομιλίες, συζητήσεις, μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών κλπ. Χρόνος διεξαγωγής από 26 έως 31 Ιουλίου και κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση όλων των σεμιναρίων 120,00 ευρώ.


Art Festival
Τέλος, το καθαρά καλλιτεχνικό πρόγραμμα αποτελεί για άλλη μια χρονιά το ισχυρό όπλο του φεστιβάλ. Ένα πενθήμερο (1 έως 5 Αυγούστου) γεμάτο τέχνη με κινηματογράφο, μουσική (συναυλίες των ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΩΔΩ και MODE PLAGAL), χορό, φωτογραφία (έκθεση του Χρήστου Γκλίβα.), εικαστικά, λαϊκή τέχνη και άλλα.
Οι εκδηλώσεις θα καταγραφούν ψηφιακά σε ήχο και εικόνα, ενώ μέρος του υλικού θα μοντάρεται επιτόπου σε ψηφιακό στούντιο που θα στηθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ και θα βγαίνει καθημερινά στον «αέρα» από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος προγραμματίζεται η live αναμετάδοση ορισμένων εκδηλώσεων μέσω ίντερνετ και του δορυφόρου Hellas Sat.


Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:
www.tzoumerka-art-festival.gr ή στο τηλέφωνο 26850 31791 του Δασικού Χωριού Κέδρος.