2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


14 σκηνές, 45 σχήματα

Δημοσίευση: 11-06-2008 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 32 (Ιούνιος 288)



  • Πριν καλά - καλά μπούμε στο καλοκαίρι οι Γιαννιώτες για μια ακόμα χρονιά ξεκίνησαν τις μονοήμερες εκδρομές τους στις παραλίες της Πρέβεζας αναζητώντας λίγη δροσιά. Και που δηλαδή να σφίξουν για τα καλά οι ζέστες να δείτε τι έχει να γίνει.

  • Εκτός όμως από τον υδράργυρο, ανεβαίνει και το πολιτικό αλλά και πολιτιστικό θερμόμετρο της πόλης των Ιωαννίνων. Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό θέματα όπως ο ΧΥΤΑ και η ΔΩΔΩΝΗ εξακολουθούν μήνες τώρα να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον.
    Μετά την αντίδραση για κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Αετορράχης η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε σαφές πως δεν μπορούν να υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου κρίνοντας έτσι απαραίτητη την εγκατάσταση εργολάβου και την έναρξη των εργασιών στην περιοχή του Ελληνικού, όπως είχε οριστεί εξ αρχής. Βέβαια οι αντιδράσεις καλά κρατούν και το τέλος στην υπόθεση ΧΥΤΑ δύσκολα θα γραφτεί.

  • Όσον αφορά την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ οι μέτοχοι της εταιρείας στην ετήσια Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να δρομολογήσουν την είσοδο της Δωδώνης στο χρηματιστήριο αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντλήσει η εταιρεία άφθονα και φθηνά κεφάλαια». Από την άλλη το Διοικητικό Συμβούλιο δεν άφησε περιθώρια για βελτίωση στις τιμές προς τους κτηνοτρόφους κάτι που εύλογα προκαλεί την αντίδρασή τους αφού δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα λόγω και της αύξησης των ζωοτροφών.

  • Από την άλλη ξεπέρασε κάθε φαντασία η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα αστικά μέσα μεταφοράς με την τιμή του εισιτηρίου να σκαρφαλώνει στα 90 λεπτά για διαδρομές εντός της πόλης και στο 1,30 ευρώ για διαδρομές πέριξ της πόλης όπως είναι το νοσοκομείο. Όπως ήταν λογικό η άνοδος αυτή προκάλεσε την δυσφορία του επιβατικού κοινού που πληρώνει πολλά αναλογικά με τις μικρές χιλιομετρικά αποστάσεις.

  • Για να αλλάξω θέμα, στα Γιάννενα βρέθηκε τις προάλλες αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης προκειμένου να συνεργαστεί με το τοπικό Ίδρυμα ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αναδάσωσης και αποκατάστασης των φυσικών οικοσυστημάτων που κάηκαν πέρυσι. Μια θετική προσπάθεια που με αγωνία περιμένουμε να δούμε αν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

  • Ένας ακόμη λόγος που το τοπικό πανεπιστήμιο απασχόλησε τον τύπο το μήνα που πέρασε ήταν οι καταγγελίες των μελών του Διδακτικού Προσωπικού για προσπάθειες του πρύτανη επιβολής του τετραετούς προγράμματος σπουδών και του εσωτερικού κανονισμού με αθέμιτα μέσα. Για το λόγο αυτό πανεπιστημιακοί και φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Σύγκλητο, ενώ όλα δείχνουν πως η αντιπαράθεση πανεπιστημιακών και πρυτανείας θα συνεχιστεί.
    Από την άλλη, τέλος στις όποιες αντιπαραθέσεις έβαλαν οι παρατάξεις «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών» και «Συνεργασία για την Αλλαγή» αφού όλο και πληθαίνουν οι κοινές ανακοινώσεις ενώ οι επικεφαλής τους θεωρούν πια μονόδρομο την ένωση των παρατάξεων τους.

  • Σχετικά τώρα με την πολιτιστική ατζέντα της πόλης για μια ακόμη χρονιά θα διοργανωθεί  και στα Γιάννενα, όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ευρώπης, η γιορτή της Μουσικής στις 20 και 21 Ιουνίου. Η προετοιμασία συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς με τους διοργανωτές να δίνουν τη δυνατότητα σε πολλά τοπικά συγκροτήματα να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους μπροστά στο μουσικόφιλο κοινό των Ιωαννίνων. Συνολικά στα Γιάννενα θα στηθούν 14 σκηνές και θα εμφανιστούν ζωντανά 45 μουσικά σχήματα που θα αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη μουσικής ώστε να ικανοποιηθούν όλοι. Άντε και καλή διασκέδαση!