2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 32

Δημοσίευση: 11-06-2008 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 32 (Ιούνιος 288)



2η ANIMART
Προβολή της βουβής ταινίας «Αστέρω», συνοδεία ζωντανής μουσικής αλλά και κομμάτια των  Beatles  υπό το σεληνόφως!
Είναι δύο από τις πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργανώνει, στα πλαίσια της 2ης Animart, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, από 13 έως 20 Ιουλίου 2008.  Η ANIMART, θερινή συνάντηση για το animation και τις άλλες ψηφιακές τέχνες, απευθύνεται στους επαγγελματίες των κινούμενων σχεδίων, σε σπουδαστές και απόφοιτους σχολών animation, στους φοιτητές και αποφοίτους της ΑΣΚΤ, σε ανήσυχους νηπιαγωγούς-δασκάλους και γενικότερα στην ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα.  Συμμετέχοντας στον εορτασμό του 2008, ως Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου, έχουν κληθεί να φιλοξενηθούν στη 2η ANIMART 08, νέοι animators από όλες τις χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, με στόχο την καθιέρωση της συνάντησης αυτής.  Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει workshops, παρουσιάσεις, διαλέξεις, master classes, προβολές, performances, εκθέσεις, επισκέψεις σε τουριστικά αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Βασικά Εργαστήρια θα γίνουν από τους: Rony OREN, Ισραήλ (Clay animation),  Rastko,Σερβία (Cartoon Animation),  Cavell ORD-SHRIMPTON, Ηνωμένο Βασίλειο ( Computer animation), Παναγιώτη Βελιανίτη, Ελλάς (Μουσική και ηχητικός σχεδιασμός για κινούμενη εικόνα). Ενώ συμπληρωματικά Εργαστήρια από τους   Nik PHELPS, Βέλγιο (animation και μουσική), Καμίλο ΝΟΛΛΑ, Ελλάς (φωτίζοντας/φωτογραφίζοντας αντικείμενα), Nancy DENNEY-PHELPS, Βέλγιο (Το ευρωπαϊκό animation σήμερα). ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Φόρμα Συμμετοχής:  www.animationcenter.gr -   www.animationcenter.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  eac@otenet.greac@otenet.gr Τηλ.: 210.7292694

 


ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
ΔΡΥΑΔΕΣ 2008 - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Το Θεατρικό Εργαστήριο  Καρδίτσας  διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο  Θεατρικό  Θερινό  Σεμινάριο στο Νεοχώρι του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων,  από   5   έως   11   Ιουλίου. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 50 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές,  θεατρολόγους, μουσικούς, ηθοποιούς και  σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.
Με θέα τα βαθυπράσινα νερά της λίμνης Πλαστήρα, το καλοκαιρινό τοπίο αλλά και τις μοναδικές φυσικές τοποθεσίες της περιοχής, οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν  βασικές αρχές του θεάτρου: τη δημιουργική γραφή, τη σκηνοθετική άποψη, τη σωματική και λεκτική έκφραση. Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει  με την καθοδήγηση των εμψυχωτών και δασκάλων θεάτρου:
Όλια Λαζαρίδου: Ηθοποιός,   Λάκης (Λάζαρος Κουρετζής):  Παιδαγωγός - Σκηνοθέτης - Συγγραφέας, Martin Scharnhorst:  Σκηνοθέτης θεάτρου, Λήδα Πρωτοψάλτη: Ηθοποιός - Δασκάλα θεάτρου, Ηρακλής Λογοθέτης: Κριτικός θεάτρου - Συγγραφέας - Διευθυντής  Εθνικού Κέντρου Θεάτρου & Χορού, Θεόδωρος Γραμματάς: Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπ/σης Πανεπιστημίου Αθηνών, Αφροδίτη Παρζακώνη: Παιδαγωγός θεάτρου - Σκηνοθέτης - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Ηλέκτρα Κατσάρα: Εναλλακτική θεραπεύτρια, Σπύρος Μπουντούρης: Εμψυχωτής θεάτρ.
Το κόστος για τα δίδακτρα  και έξι διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις) είναι 425 ( 395  για φοιτητές). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30/6/2008. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή των εργαστηρίων και βιογραφικά όλων των εισηγητών-εμψυχωτών στην ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr
www.theatrokar.gr και στα τηλέφωνα: 6974 958683 & 24410 23025

 



Mi Cuba - Το φιλί


“Θέλω να φιλήσω τα χείλη σου μέχρι να ματώσουν” από Κουβανέζικο τραγούδι

“Mi Cuba” σημαίνει η Κούβα μου. Είναι η Κούβα που ανακάλυψε η ματιά της φωτογράφου Φωτεινής Παπαχατζή στη διάρκεια δύο επισκέψεων της εκεί, πριν από δέκα χρόνια.  Κάθε εικόνα είναι μια μικρή ιστορία από το μαγικό νησί. Όπως αυτή της φωτογραφίας.
"Οι ανθρωποι στη Κουβα γελούν… -σημειώνει η Παπαχατζή- Τι κι αν τα παραθυρα τους είναι σπασμένα και μένουν ορθάνοιχτα; Δεν τα χρειάζονται αφού σπάνια η θερμοκρασία πέφτει κατω από την τροπικό όριο των 22-25 C. Ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι οχυρώνονται πισω από διπλά τζάμια, οι Κουβανοί απλά δεν τα χρειάζονται… Τα ξυλινα πατζούρια χορεύουν στο ελαφρυ αερακι, ετοιμα να πέσουν αλλά ποιος νοιάζεται; Να τους κλέψουν τι;
Ακόμα και το ραδιόφωνο είναι βαριά βιομηχανία εδώ…τα παραθυρα μένουν ανοιχτά, χωρίς κουρτίνες κι ετσι ο περαστικός γίνεται θεατής χορού salsa, σπιτικών πάρτυ ή φιλιών….
(Η έκθεση φωτογραφίας “Mi Cuba” της Φωτεινής Παπαχατζή παρουσιάζεται στο Θυμωμένο Πορτραίτο, Καποδιστρίου 20, στα Γιάννενα, έως τις 15 Ιουνίου
2008 ).

 



EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Για δεύτερη χρονιά στην Πρέβεζα, για τρεις ημέρες, 20 ,21 και 22 Ιουνίου σε τρία σημεία – Θεοφάνειος, θεατράκι Νεάπολης (Πρώην Πυροβολικό) και πλατεία Ανδρούτσου η μουσική θα παίζει ΔΥΝΑΤΑ!
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική δράση της Ευρώπης, με περισσότερες από 20.000 ταυτόχρονες εκδηλώσεις κάθε χρόνο.
Χρόνια τώρα δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν την δουλειά τους, αναδεικνύει τάσεις, δημιουργεί δίκτυα μεταξύ καλλιτεχνών και κόντρα στο πνεύμα των καιρών, παραμένει δωρεάν από όλους και για όλους.