2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

Δημοσίευση: 17-04-2007 - Τεύχος: Τεύχος 17 (Φεβρουάριος 2007)



Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

Η Aκαδημία ποδοσφαίρου της ιστορικής ομάδας της ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ διανύει αισίως την τρίτη χρονιά, προσπαθώντας χρόνο με τον χρόνο να προσθέτει ποιοτικά στοιχεία .Φθάσαμε έτσι το 2006-2007 να έχουμε περίπου 70 παιδιά, χωρισμένα σε τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους. Οι μικροί ποδοσφαιριστές προπονούνται με τέσσερις προπονητές, ο ένας εκ των οποίων είναι αποκλειστικά για τους τερματοφύλακες. Οι προπονητές μας, που είναι υπεύθυνοι για να μεταδώσουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στους μικρούς αθλητές μας είναι οι: Κώστας Ι. Παππάς, Κώστας Α. Παππάς και Σφήκας Δημήτρης, όλοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, καθώς και ο παλιός τερματοφύλακας της Αναγέννησης Χρήστος Αράπης. Στους χώρους 5Χ5 της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ (Μπουζίκης) στους Αγίους Αναργύρους καθώς και στον χώρο 8Χ8 του Champion's Club (Κωσ. Μαργώνης) στην περιοχή του Τριγώνου, τους οποίους δημόσια θέλω να ευχαριστήσω, η ομάδα χτίζει καθημερινά τα θεμέλιά της.
Σκοπός της Ακαδημίας μας, πέρα από την εκμάθηση του ποδοσφαίρου είναι και η διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών, δια της συμμετοχής τους σε διάφορες εκδηλώσεις (έρανος αγάπης, επίσκεψη σε ιδρύματα κ.λ.π. ), έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν μια ισχυρή προσωπικότητα με ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα. Μακροχρόνιοι στόχοι είναι η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο όλων εκείνων των φορέων που μπορούν να συνεισφέρουν στην άνοδο του ποδοσφαίρου μέσω της ποιοτικής του αναβάθμισης που σημείο εκκίνησης έχει τις μικρές ηλικίες. Εγκαταστάσεις, υποδομές, προγραμματισμός αλλά και οικονομική ενίσχυση είναι τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των στόχων. Επίσης υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά απ’όλους εκείνους που βρίσκονται σ’αυτόν τον χώρο. Οι επιτυχίες θα έρθουν ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αρκεί οι τοπικοί φορείς ν’αποδείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Φανταστείτε ένα τουρνουά στην πόλη με τη συμμετοχή συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή! Φανταστείτε την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένα ταξίδι στο εξωτερικό στις εγκαταστάσεις μιας μεγάλης ομάδας και τη συμμετοχή τους σε τουρνουά με ξένες ομάδες! Φανταστείτε τα οφέλη των προπονητών από την συμμετοχή σε σεμινάρια καθώς και τα οφέλη της ομάδας από τις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει στα πλαίσια των επαφών της με ανθρώπους και συλλόγους! Ας αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια και ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Αξίζει τον κόπο!

*Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναγέννησης

Α.Ο. ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ

Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠ ΟΥΤΕΤΣΙΟΥ*


Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Ο. Κομποτίου "ΣΚΟΥΦΑΣ", με τα παιδικά και τα εφηβικά της τμήματα, διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό αλλά με μεγαλύτερη γνώση. ΄Έδρα του Α.Ο. Κομποτίου "ΣΚΟΥΦΑΣ" και των τμημάτων υποδομής του (Ακαδημία Ποδοσφαίρου) είναι το Δημοτικό Γήπεδο Κομποτίου, με συνθετικό χλοοτάπητα 4ης γενιάς. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφέρει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, ιατρική μέριμνα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ασφαλή μεταφορά (με λεωφορεία) των νεαρών ποδοσφαιριστών της στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π .Σ. Άρτας. Υπεύθυνοι για τα τμήματα των Ακαδημιών είναι ο Σακκάς Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ., και ο Παπαγεωργίου Βασίλειος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και καθηγητής του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης (Τ.Α.Δ.) Κομποτίου στο ποδόσφαιρο (Αθλητικό Γυμνάσιο). Ως Δ.Σ. του Α.Ο. Κομποτίου "ΣΚΟΥΦΑΣ" δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής μας, φυσικά με την παρουσία αρμόδιου παιδαγωγού-γυμναστή με ειδικότητα ποδοσφαίρου, να γυμνάζονται σωστά, να είναι μέλη μιας κοινωνικής ομάδας, να μάθουν να αγωνίζονται από κοινού, να μάθουν να κερδίζουν με σεβασμό τον αντίπαλο, να μάθουν να χάνουν με αξιοπρέπεια, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, ενώ παράλληλα να διασκεδάζουν στο γήπεδο και να αποφεύγουν άλλες βλαβερές συνήθειες (κάπνισμα – ναρκωτικά) με δυσάρεστα για τη ζωή τους αποτελέσματα.


* Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΤΕΤΣΙΟΣ
είναι πρόεδρος του Α.Ο. Κομποτίου "ΣΚΟΥΦΑΣ"

“LAMBERTS” PLAY M.F.C.
«ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΡΤΑ 2004»


Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ*

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου "ΑΡΤΑ 2004" έχει έδρα τους Αγίους Αναργύρους και αποτελείται από 150 παιδιά, ηλικίας 4-16 ετών, χωρισμένα σε τμήματ ηλικιακών κατηγοριών. Είναι μέλος της πράσινης ποδοσφαιρικής ανάπτυξης G.F.D. των ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που καλύπτουν όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή της Άρτας, βάση ενιαίου σύγχρονου προγράμματος προπονητικής των Ακαδημιών, με συνεχή επιμόρφωση των προπονητών στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Απώτερος στόχος της G.F.D. είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, στα πρότυπα Ακαδημιών του εξωτερικού. Υπεύθυνοι της "ΑΡΤΑ 2004" είναι οι πιστοποιημένοι από την ΕΠΟ προπονητές ποδοσφαίρου, κάτοχοι πτυχίου προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA B' , Kωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και Ηλίας Μαγκάκης (Ποδοσφαιριστής Β' Εθνικής).
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΡΤΑ 2004 συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠ Σ Άρτας και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 5χ5, με τις κατηγορίες Παίδων-Παμπαίδων και Junior, έχοντας προκριθεί, από την περιοχή της Ηπείρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου PLAY φέτος συμμετέχει στο εσωτερικό τουρνουά των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού που θα γίνει στο Λουτράκι (10-14 Απριλίου) και στο καλοκαιρινό camp του Παναθηναϊκού.

*O ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
είναι υπεύθυνος του Play Mini Foot-club