2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 28

Δημοσίευση: 09-02-2008 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 28 (Φεβρουάριος 2008)



  • Τζάμπα η απόλυτη νίκη των  ντόπιων νεοδημοκρατών στις εκλογές της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η ΝΔ, όπως διαβάζω αγαπητό μου πνεύμα,  δεν κατάφερε να εξεύρει 460.000 και να πληρώσει τις συνδρομές 15 Ενώσεων που πρόσκεινται στη Δεξιά και έτσι οι αντιπρόσωποί τους αποκλείστηκαν από τις εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί το παλιό ΔΣ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

  • Κανάλια και αθηναϊκές εφημερίδες διαβάζω ότι διασύρουν την τοπική κοινωνία, με αφορμή την πυρκαγιά που έπιασε παραμονές Χριστουγέννων σε ένα παλιό πτηνοτροφείο και παραλίγο να καούν κάτι κακόμοιροι Ρουμάνοι και Πακιστανοί, αντί να γράψουν ότι οι μετανάστες διαμένουν στο Βυζαντινό,  παίρνουν το πρωινό τους -κρουσάν και καπουτσίνο- και μετά πάνε να κυνηγήσουν το μεροκάματο των 15 ευρώ.

  • Εν τω μεταξύ 80 τοπικά στελέχη της ΝΟΕΣ (τουτέστιν Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) σήκωσαν τα μανίκια, όχι για να μαλώσουν μεταξύ τους, αλλά για να πιάσουν  δουλειά εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις 13-16 Μαρτίου.

  • Από τα Γιάννενα στο Μεσολόγγι θέλει να μεταφέρει την έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου η κυβέρνηση, ξεσηκώνοντας 350 Γιαννώτες, 103 Αρτινούς και 80 Πρεβεζάνους δικηγόρους. Προβλέπω αγαπητό μου πνεύμα να ακολουθεί η τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

  • Αυτονοήτως πρέπει να ορισθεί η έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο νομό Άρτας, διαμήνυσε επιστολικώς και σε έντονο ύφος στον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρο Καλογιάννη, ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου. Θα έλεγα, αγαπητό μου πνεύμα, μια λύση είναι να μεταφερθεί και αυτή στο Μεσολόγγι...

  • Διαβάζω  ντόπιο λογοτέχνη και μάλιστα από εκείνους που διετέλεσαν σε θεσμικές θέσεις να χρησιμοποιεί σε βιβλιοκριτική του στον τοπικό τύπο την έκφραση "εξ απαλών ονύχων"  με την έννοια του "επιφανειακώς" και όχι του (σωστού) "παιδιόθεν".

  • Αφού οι πνευματικοί ταγοί κάνουν τέτοια λάθη πως να μην αποκαρδιώνονται μετά οι Αρτινοί γονείς. Για αυτό ίσως και ξοδεύουν για τη μόρφωση των παιδιών τους μόνο 15,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τη στιγμή που στoυς όμορους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας τα ποσά είναι 60,9 και 52,3 αντίστοιχα.

  • Δεν κατανοώ, αγαπητό μου πνεύμα  το ερώτημα που ετέθη από τη Δημοτική Αρχή, εάν δηλαδή το κολυμβητήριο θα έπρεπει να κλείσει κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της μειωμένης προσέλευσης αθλητών. Ακόμα και ένα παιδάκι αν "έπεφτε" στην πισίνα θα του άξιζαν, ως έπαθλο θέλησης, τα 1500 ευρώ του κόστους θέρμανσης. Συνεπώς το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί (Σύλλογοι, δήμοι, κ.λπ.) για να γεμίσουν την πισίνα με παιδιά και όχι πως θα περικόψουν τα έξοδα.

  • Σιγά μην είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι μελαψοί...

Αντίλογος