2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 12-13




  • Αγαπητό μου πνεύμα, εκατοντάδες συμπολίτες μας θέτουν εαυτό στην υπηρεσία των κοινών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο  σε Δήμο Αρταίων και Νομαρχία οι υποψήφιοι σύμβουλοι ξεπερνούν τους 350. Μετά απο ενδελεχή ανάλυση, έχω καταλήξει σε τρία αίτια, για αυτόν τον πληθωρισμό προσφοράς υποψηφίων:
    α) θέλω να προσφέρω ανιοδετελώς στον τόπο μου
    β) οι θέσεις αντινομαρχών και αντιδημάρχων είναι έμμισθες και έχω ανάγκη εκείνα τα 1700 ψωρο-ευρώ το μήνα
    γ) αφού έγινε αντιδήμαρχος ο Χρηστούλης, είναι δυνατόν να μην εκλεγώ εγώ;

  • Γνωρίζεις αγαπητό μου πνεύμα ποίοι εκ των δημοτικών συμβούλων χρειάζονται 14 ολόκληρους μήνες για να ενημερωθούν για ένα θέμα (στην προκειμένη περίπτωση για την ένταξη του υπολοίπου του Τριγώνου στο σχέδιο, ένα διαχρονικό θέμα που "βρωμάει" ) και όταν έρχεται το εξ αναβολής θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (24-7-06) ψηφίζουν πάλι νέα αναβολή, ίσως για να το μελετήσουν σε βάθος; Για την ιστορία είναι οι κ.κ.: Γαβριήλ, Ευταξίας, Κατέρος, Νάκας, Παππάς, Τρομπούκης, Τσίκος,  Χρηστούλης.

  • Όμως ίσως να φταίει και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Σ. Τζαχρήστας που κρατάει τους φακέλους στο συρτάρι του. Για να ωριμάσουν. Δώδεκα χρόνια παρά τω Βάγια και τέσσερα παρά τω Οικονομίδη, κάτι ξέρει αυτός από ¨ωριμότητα¨...

  • Πάντως ό,τι και αν ακούγεται και γράφεται για το δήμαρχο, αγαπητό μου πνεύμα, εγώ τείνω ευήκοον ους σε εκείνους που λένε ότι ο Πάνος έκανε έργο. Ακόμα τείνω να πιστέψω και εκείνους που λένε ότι στο πρόγραμμά του για τη νέα τετραετία εμπεριέχει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της πόλης  και όχι μόνο γενικολογίες - του στυλ "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" . Αλλά πολύ περισσότερο, αγαπητό μου πνεύμα,  τείνω να πιστέψω εκείνους που λένε ότι ο Πάνος νοιώθει ανάλαφρος, παρά τα κιλά του, απαλλαγμένος από κάθε είδους βαρίδια του παρελθόντος...

  • Παρατηρώ, αγαπητό μου πνεύμα, την καταχώρηση του συνδυασμού "Δύναμη Ανάπτυξης" και δεν μπορώ παρά να θαυμάσω το εμπνευσμένο lay out : σε μια ολόκληρη σελίδα μόνος του ο υποψήφιος νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου και απέναντι σωρηδόν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι και ανάμεσά τους βεβαίως εκείνοι που διαγκωνίστηκαν για τη θέση του...

  • Το δε άλλο; δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου ότι τάσσεται κατά του φράγματος Αγίου Νικολάου και ότι δεν μπορεί να επικαλείται τα αντισταθμιστικά ωφέλη, όταν πρόκειται για παρεμβάσεις που προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον! Δηλαδή αγαπητό μου πνεύμα ακριβώς το αντίθετο απο ό,τι υποστήριζαν (και ψήφιζαν υπέρ του φράγματος) οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Β.Βαγγέλη, Κ. Κοσμάς, Α. Καρατζένης, Μ.Παπαχρήστου, Δ. Σκανδάλης, Σ. Ντεκουμές, Ε. Παπαμιχαήλ. Α. Καρανίκας Γ. Τσιανάκας κ.λπ..

  • Έχει δίκιο λοιπόν να εξανίσταται ο  υποψήφιος της άλλης Δύναμης - της Αρτίας -  Κώστας Μπόβολος και να αναρωτιέται δημοσίως "ποιός κοροϊδεύει ποιόν;" αν και αγαπητο μου πνεύμα εκτιμώ ότι ο κ. Παπαβασιλείου  ουδόλως είχε την πρόθεση να κοροϊδέψει κανέναν, παρά να αδειάσει έρμα...

  • Όμως αγαπητό  μου πνεύμα -οποία έκπληξη- μελετώντας το ψηφοδέλτιο της Άρτιας Δύναμης ανακαλύπτω το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Κουτσούκη, πρώην κοινοτικού συμβούλου Θεοδωριάνων. Είναι δε ο κ. Κουτσούκης εκείνος ο οποίος,  μετά από πολυετείς αγώνες υπέρ των φραγμάτων, κατάφερε στο τέλος,  ως  κοινοτικός σύμβουλος με την πλειοψηφία , να φέρει  αι  στα Θεοδώριανα  την εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ, εκείνη ακριβώς που υποτίθεται ότι πολεμάει σήμερα, μέσα απο το συνδυασμό του Κώστα Μπόβολου ( ο οποίος ως γνωστόν, έχει πάρει σαφή θέση κατά του φράγματος του Αγίου Νικολάου), ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά του Αράχθου.

  • A propos, επιστολή έστειλε ο κ. Μπόβολος στον πρωθυπουργό για να του υπενθυμίσει τα υπεσχημένα της κυβέρνησής του προς το Νομό. Είμαι βέβαιος, αγαπητό μου πνεύμα, ότι ο κ. Καραμανλής την αρχειοθέτησε ανάμεσα στους φακέλους που έφεραν τις επικεφαλίδες " Αναγνώριση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων"  και "Μείωση του ΦΠΑ για τους αγρότες στο 9%".

  • "Nettoger c'est bien, ne pas sabir c' est mieux",  τουτέστιν "να καθαρίζουμε είναι καλά, να μη λερώνουμε καλύτερα" απευθύνθηκε γαλλιστί στον αρτινό λαό η υποψήφια με το συνδυασμό "'Αρτα, Σύγχρονη και Δημιουργική" κα Λουϊζα Σύγκελου, βεβαία ούσα ότι αν τους το λες στα γαλλικά, οι Αρτινοί δεν θα πετάνε τα σκουπίδια στο δρόμο.

  • 11.000 κομπιούτερ ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει δωρεάν στους αγρότες, διαβάζω αγαπητό μου πνεύμα, ότι ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καθησύχασα διότι τώρα οι αγρότες μετά το πότισμα θα μπορούν πλέον να κάνουν login, dowloading και chating.

  • Είμαστε η αθέατη πλευρά του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Κώστας Αντωνίου, αλλά τόσο αθέατη, συμπληρώνω εγώ αγαπητό μου πνεύμα, που έχει εξαφανισθεί.

  • Εκνευρίζομαι -και ας  με συγχωρήσεις αγαπητό μου πνεύμα- με κάποιους πονηρούς που διαδίδουν ότι ο Κώστας Μπόβολος είναι ακόμα μικρός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ισως όλοι αυτοί να έχουν κατά νου το ξεπερασμένο μοντέλο "είμαι συνταξιούχος- ας ασχοληθώ και με την πολιτική" και όχι αυτό που επιτάσσουν οι καιροί μας "είμαι νέος- δημιουργώ"

  • Στο προηγούμενο φύλλο αδίκησα την υποψήφια δήμαρχο Ολγα Γεροβασίλη, ταυτίζοντάς την με τον ΣΥΝ.  Ομως, όπως διαβάζω σε συνέντευξή της η ίδια αναγνωρίζει μεν τον ρόλο των κομμάτων πλην όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ρόλος τους πρέπει να είναι διακριτός και  λέει "όχι" στο "καπέλωμα", κάτι που ευχαρίστως σημειώνω.

  • " 'Αρτα για όλους μας" πρότεινε ο κ. Ευσταθίου αλλά το κόμμα  προτίμησε την "Άρτα, σύγχρονη και δημιουργική" του κ. Κοτσαρίδα.  Μένει να επαληθευθεί και η γνωστή ρήση  του "τσοπάνη" Ευάγγελου Αβέρωφ...

  • Και εκεί που αναρωτιόμουνα τι λείπει από τον πολιτισμό στην πόλη, ήρθε ο Γιάννης Παπαγιάννης και μου έλυσε την απορία: Φιλαρμονική με 40 όργανα! Κινδυνεύουμε, αγαπητό μου πνεύμα, αν το μάθει ο Παναγιώτης Κουνάδης  να αποσύρει τη δωρεά του μουσικού αρχείου του που έκανε στο Δήμο Αμβρακικού, υπέρ κάποιου άλλου δήμου, βέβαιος για την πολιτιστική μας αναβάθμιση, μετά την πρόταση Παπαγιάννη...

  • Όλα κερδίζονται με αγώνες και τίποτα δεν χαρίζεται δήλωσε ο δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης. Θα συμφωνήσω αγαπητό μου  πνεύμα. Και εγώ με αντιλογίες βγάζω το  ψωμί μου.

Αντίλογος