2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


DVD 26

Δημοσίευση: 27-11-2007 - Στήλη: DVD - Τεύχος: Τέυχος 26 (Νοέμβριος 2007)



Nταντά υψηλής κοινωνίας

Όμορφη, νεαρή ανθρωπολόγος σε αναζήτηση εργασίας προσλαμβάνεται, εξαιτίας μίας παρεξήγησης, ως νταντά ενός μικρού αγοριού ενός πλούσιου ζευγαριού στο Μανχάταν. Η ταινία παρά τη παρουσία του μικρού γιού δεν είναι ακριβώς παιδική ταινία χωρίς τούτο να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν θα την δουν με ευχαρίστηση. Όμως η ταινία καταγράφει τα προβλήματα και τη κρίση που διέρχεται ένα μέρος της σύγχρονης εύπορης αμερικανικής οικογένειας λόγω του φρενήρη τρόπου ζωής των ανδρών και την προσπάθεια των με εργαζομένων γυναικών να καταπνίξουν τη πλήξη και την ανία τους με ένα σωρό άχρηστες ασχολίες αντί να αφοσιωθούν στα παιδιά τους. Θίγει επίσης το φαινόμενο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών από απλές νταντάδες και όχι ικανές γκουβερνάντες. Τους γονείς παριστάνουν οι Paul Giamatti και Laura Linney και τη νταντά η Scarlett Johansson. Απλά συμπαθής ταινία, με έξυπνες στιγμές αλλά άνιση, μπορεί να ειδωθεί ευχάριστα απ’όλη την οικογένεια.

Στην κοιλάδα του Hλά

Συνταξιούχος στρατονόμος, παρά τα εμπόδια του στρατού και της αστυνομίας, προσπαθεί να ανακαλύψει τον φονιά του γιου του ο οποίος έχει μόλις επιστρέψει από αποστολή στο Ιράκ. Στη προσπάθειά του βρίσκει σύμμαχο μια όμορφη νεοφώτιστη ντετέκτιβ...
Θεωρώ ότι είναι περιττό και ανούσιο να περιγράψω με λόγια την εκπληκτική, συγκλονιστική, μεγαλειώδη ερμηνεία του Tommy Lee Jones. Ένας υπέροχος ρόλος γραμμένος από το σκηνοθέτη Paul Haggis, βραβευμένο με Oscar για το Crash . Η ταινία αποτελεί δείγμα τελειότητας από πάσης απόψεως και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα στους θεατές όλων των ηλικιών. Ρεαλιστική ιστορία, θα μπορούσε να συμβεί στον οιονδήποτε, άριστο σενάριο με υποδειγματική ανάπτυξη όλων των ρόλων, εξαιρετική σκηνοθεσία, θαυμάσιες ερμηνείες πέραν του Tommy Lee Jones και από τους δύο έμπειρους ερμηνευτές, Sarandon και  Charlize Theron. Ένα μελόδραμα χωρίς ακρότητες που σίγουρα θα σας καθηλώσει και πιθανώς, ιδίως όσους έχετε παιδιά, θα σας συγκινήσει.

4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες

Η ταινία τιμήθηκε με τον εφετινό χρυσό φοίνικα των Κανών αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να παράγει κάποιος μια ταινία, αλλά καλό σενάριο, σωστή σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείς. Αν και η ιστορία διαδραματίζεται κατά τα χρόνια της δικτατορίας του Τσαουσέσκου, στην ουσία πρόκειται για την ιστορία μιας φιλίας μεταξύ δύο κοριτσιών. Όταν η μία μένει έγκυος και πρέπει να κάνει έκτρωση παράνομα η φίλη της δεν διστάζει να προσφέρει ακόμα και τον εαυτό της για να τη βοηθήσει. Συγκλονιστικές ερμηνείες, λιτή σκηνοθεσία που δεν θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των γρήγορων εναλλαγών πλάνων, συναρπαστικοί διάλογοι. Ταυτόχρονα μια αναβίωση του σαθρού κομμουνιστικού περιβάλλοντος εποχής εκείνης. Μια ταινία, δύσκολη στη θέασή της, αλλά εξαιρετική.

 

 

Σρεκ ο 3ος

Τα μεταξωτά βρακιά ως γνωστόν θέλουν και επιδέξιους…και ο Shrek δεν εμπίπτει σ’αυτή τη κατηγορία. Εξ ού και μόλις ο ετοιμοθάνατος βασιλιάς – βάτραχος τον χρίζει διάδοχό του αναχωρεί από την Far Far Away. για να φέρει πίσω τον ανηψιό του βασιλιά, Artie - Αρθούρο και να τον εγκαταστήσει στον θρόνο με τη βοήθεια του γαιδάρου και του παπουτσωμένου γάτου και αφήνοντας πίσω του τη Φιόνα έγκυο.
Απλοική πλοκή, κάπως αδιάφορο, όμως με εκπληκτικό animation. Ο ίδιος νερόβραστος χαρακτήρας του Prince Charming, μικρότεροι ρόλοι για το Γάιδαρο και τον Γάτο, αλλά με την ευφάνταστη προσθήκη πολλών μικρών χαριτωμένων τεράτων που θα λατρέψετε.