2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Tο εργαστήρι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 21-10-2007 - Τεύχος: Τεύχος 25 (Οκτώβριος 2007)



Tο εργαστήρι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Για τρίτο χρόνο συνεχίζει, και από φέτος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ), το «Εργαστήρι του βιβλίου» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Η Ευγενία Φακίνου στο μυθιστόρημα, η Τατιάνα Αβέρωφ στο ιστορικό μυθιστόρημα, ο Σωτήρης Δημητρίου και ο Γιώργος Ρωμανός στο διήγημα, ο Χάρης Βλαβιανός και ο Ευρυπίδης Γαραντούδης στην ποίηση, ο Χρήστος Μπουλώτης στο παιδικό βιβλίο, ο Ανδρέας Στάικος στη θεατρική γραφή έρχονται φέτος να ενταχθούν στην ομάδα των έμπειρων και αναγνωρισμένων διδασκόντων, με συντονιστή τον Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου “Writing the Novel” στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Το ΕΚΕΒΙ, με διευθύντρια την Κατρίν Βελλισσάρη, εγκαινίασε το «Εργαστήρι του βιβλίου» τον Οκτώβριο του 2005  πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση σε όλη τη διάρκεια της ζωής είναι «δικαίωμα» για όλους.
Με βασικό στόχο να δημιουργήσει ένα φυτώριο των μελλοντικών επαγγελματιών του βιβλίου, το «Εργαστήρι του βιβλίου» δίνει την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει μια πιο άμεση επαφή με τη δημιουργία και την παραγωγή του βιβλίου: ξεκινώντας από την έμπνευση και τη συγγραφή και περνώντας από όλα τα στάδια της εκδοτικής διαδικασίας, με λίγα λόγια, όλη η διαδρομή μέχρι να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη.
Το «Εργαστήρι του βιβλίου» έχοντας ήδη 400 περίπου απόφοιτους κατάφερε να καταξιωθεί ως ένα σημαντικό φυτώριο επαγγελματιών του βιβλίου. Κάποιοι έχουν εκδώσει το πρώτο τους  βιβλίο, ενώ μια ομάδα αποφοίτων δημιούργησε με μεγάλη επιτυχία έναν δικτυακό τόπο κριτικής και παρουσίασης βιβλίων (www.diavasame.gr).  Οι κύκλοι σεμιναρίων επαναλαμβάνονται κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Περιλαμβάνουν τις ενότητες: εργαστήρια τέχνης του λόγου, εργαστήρια επιμέλειας κειμένων, εργαστήρια τέχνης του βιβλίου, εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια για επαγγελματίες.

Πληροφορίες:  Τηλ: 210-3248341-2, 210-9200300 • www.ekebi.gr