2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Ποιοί ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ το ποτάμι;

Δημοσίευση: 21-10-2007 - Τεύχος: Τεύχος 25 (Οκτώβριος 2007)



Ποιοί ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ το ποτάμι;

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από αναγνώστη μας (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας) και τη δημοσιεύουμε με τις σχετικές φωτογραφίες.

Όπως ίσως γνωρίζετε, κατά μήκος της κοίτης του Αράχθου έχει τοποθετηθεί, εδώ και καιρό, φράχτης απο συρματόπλεγμα για να προστατεύεται- υποτίθεται-  ο ποταμός από κάθε είδους περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες.

Στις 14 Σεπτεμβρίου και ενώ διερχόμουν από τον παραποτάμιο δρόμο του Μουσείου, στην περιοχή του Τριγώνου, έγινα αυτόπτης μάρτυρας ενός απαράδεκτου και παράνομου θεάματος.
Συγκεκριμένα, και προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα μικρό φορτηγό να έχει περάσει πίσω από το φράχτη -που κάποιος είχε ανοίξει, άγνωστο πως- και να αδειάζει μπάζα και σκουπίδια στην κοίτη του ποταμού.
Όπως πληροφορήθηκα, αργότερα, ο φράχτης παραμένει ανοιχτός επί καιρό προκειμένου φορτηγά να διευκολύνονται να αδειάζουν μπάζα στο συγκεκριμένο σημείο.
Απευθύνομαι σε κάθε δημόσια αρχή και ειδικά στο Δήμο Αρταίων και τους ρωτώ ποιοί είναι εκείνοι που αψηφούν το νόμο και ατιμώρητα καταστρέφουν δημοτική περιουσία και ρυπαίνουν τον ποταμό;
Γιατί ο Δήμος δεν έχει επιληφθεί, τόσο καιρό, του θέματος; Γιατί έχει επιτρέψει η παραποτάμια περιοχή του Τριγώνου να παρουσιάζει αυτήν την τόσο άθλια και τριτοκοσμική εικόνα με τα σκουπίδια και τα μπάζα να έχουν κατακλύσει τα πάντα;
Μήπως τελικά εδώ δεν έχουμε την περίπτωση μια απλής απόρριψης μπαζών στην κοίτη του Αράχθου, αλλά την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων για μελλοντικές καταπατήσεις δημόσιας γής;